SPOT: Forse groei omzet TV-reclame; 7% in eerste kwartaal 2014
29-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3710 | Tags:

De netto bestedingen voor TV–reclame voor spot zijn in het eerste kwartaal van 2014 uitgekomen op € 176 miljoen. Het herstel van de TV-markt, dat is ingezet in het laatste kwartaal van 2013, zet door in het eerste kwartaal van 2014 met een flinke groei van 7%

 

Groeiende TV markt neemt voorschot op economische herstel

De spot-omzet is in het eerste kwartaal van 2014 uitgekomen op € 176 miljoen, een stijging van maar liefst 7% ten opzichte van 2013.  De positieve berichtgevingen over een economisch herstel in 2014 en de forse verbeteringen van het consumentenvertrouwen zijn voor veel adverteerders reden om hun marketingactiviteiten op te schroeven.  TV is het medium dat traditioneel optimaal profiteert van een gunstig economisch klimaat. Een vergelijkbaar beeld was te zien na de vorige crisis in 2008-2009.

 

 

Meer TV-adverteerders in het eerste kwartaal

De groei wordt voor een groot deel verklaard door een groter aantal TV adverteerders in het eerste kwartaal van 2014 ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal adverteerders steeg in het eerste kwartaal met 6%. Logischerwijs is er daarom ook sprake van een groter aantal nieuwe TV commercials in het eerste kwartaal.

 

Groei TV markt over alle branches

Met uitzondering van de Telecom en ICT branche rapporteert Nielsen over het eerste kwartaal in alle branches een groei.  De meest opvallende stijger is de branche Financiële Dienstverlening, die voor het eerst sinds jaren een  groei laat zien. Andere opvallende groeiers zijn de branches Brandstof & Energie, Was- & Reinigingsmiddelen en Overheid & Educatie.

 

Bruto omzet 1e kwartaal, omzet x € 1.000

 

Michel van der Voort, directeur SPOT: “Met een groei van 7% overtreffen we onze eigen verwachtingen voor 2014. TV laat opnieuw zien dat zij zich snel herstelt na een economische crisis, sneller dan de meeste media. Het massale bereik en de grote impact van TV leiden tot een groot rendement waar adverteerders meer dan ooit naar op zoek zijn.”

 

Over SPOT

SPOT is het Nederlandse marketingcentrum voor televisiereclame. SPOT verzorgt informatie over televisie als reclamemedium, biedt services ten behoeve van adverteerders en vertegenwoordigt de belangen van de reclamebedrijven van de televisiezenders.    

 

www.spot.nl

 

 

Banner