SPOT Zenders implementeren VAST voor gebruik online commercials
02-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3079 | Tags:

De SPOT zenders starten per 1 juli aanstaande met het gebruik van VAST voor de aanleveringen en het uitspelen van online commercials. VAST is een protocol waarmee online commercials in verschillende formaten beschikbaar gesteld kunnen worden voor video netwerken. Ook voorziet VAST in een oplossing voor het kunnen meten van online commercials.

 

Aanlevering van online commercial niet meer nodig

Steeds meer bureaus en adverteerders maken gebruik van VAST voor hun online video campagnes. Het is een manier om de online commercial in verschillende formaten beschikbaar te stellen voor de video platforms waarop de commercial uitgeserveerd wordt. In plaats van een fysieke aanlevering van de commercial is deze op centrale server beschikbaar om door een video server van een website opgepikt te worden.

 

VAST ook gebruikt voor het meten van online commercials

VAST kan ook gebruikt worden om informatie te verzamelen over het uitspelen van de online commercial. Deze methode zal door het nieuwe online video onderzoek van Stichting Kijkonderzoek gebruikt worden om het gebruik  van online commercials te meten. 

 

 

Start gebruik VAST per 1 juli

In de afgelopen periode hebben de SPOT zenders hun videoplayers op alle websites en apps aangepast om online commercials met behulp van VAST uit te spelen. De SPOT zenders stellen bureaus en adverteerders in staat om vanaf 1 juli VAST te gebruiken. De huidige methode van aanlevering via mail of FTP kan tot 1 januari 2015 nog gebruikt worden. De periode tussen 1 juli en 1 januari 2015 zal gebruikt worden om bureaus en adverteerder te helpen bij het omschakelen naar het gebruik van VAST.

 

Michel van der Voort, directeur SPOT: “Online video behoort al langere tijd tot de core business van de SPOT zenders. Nu de vraag naar online video campagnes sterk groeit willen we hierin onze service en performance snel uitbreiden. Zo ontwikkelen we met MBS een module voor de aanvraag en evaluatie van online video campagnes en hebben we al onze video websites en apps klaar gemaakt voor VAST. Ons doel is om de inzet van online video naast de TV campagne voor adverteerder en bureau zo makkelijk mogelijk te maken”.

 

Over SPOT

SPOT is het Nederlandse marketingcentrum voor televisiereclame. SPOT verzorgt informatie over televisie als reclamemedium, biedt services ten behoeve van adverteerders en vertegenwoordigt de belangen van de reclamebedrijven van de televisiezenders.

 

In SPOT participeren de volgende organisaties:

Ster, Discovery Networks Benelux, ORN, RTL Nederland, FOX Channels Benelux, AT5 SBS Broadcasting, Disney Channels Benelux, BE VIACOM Benelux, NBCU, Eurosport en Sport1   

 

Lees meer over het aanleveren van online commercials via VAST

 

www.spot.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie