United sluit partnership met VidiGo voor broadcast graphics
14-08-2013 18:27:31 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3605 | Tags:

United en VidiGo zijn partners op het gebied van broadcast graphics. Deze samenwerking biedt de klanten van United een uitermate budgetvriendelijke en flexibele oplossing voor graphics. De samenwerking biedt de graphicsmarkt vanuit facilitair oogpunt een innovatie voor traditionele oplossingen. Naast kostenbesparing en flexibiliteit is de eenvoudige integratie met real time data en sociale media een belangrijke vernieuwing. Met VidiGo Graphics als basis, ontwikkelt United een aantal slimme templates, waarmee wijzigingen snel en gemakkelijk door te voeren zijn. United ontwikkelt de graphics met haar eigen team, in samenwerking met VidiGo.

 

René Delwel, Operationeel Directeur United: “Het VidiGo Graphics platform stelt ons in staat om zeer efficiënt en snel oplossingen te leveren aan onze klanten. Geen andere partij die zo kostenefficiënt kan werken en die volledige integratie biedt met Adobe Air. Deze unieke propositie geeft United een voorsprong op een aantal traditionele oplossingen”.  

 

VidiGo CCO Reinout Lempers: “VidiGo Graphics wordt wereldwijd al door vooraanstaande klanten gebruikt als Press Association Sports en Home Shopping Europe. Een partnership in onze thuismarkt met een gerenommeerde partij als United is dan ook zeer belangrijk voor VidiGo”.

 

Tijdens de IBC wordt de nieuwe oplossing gedemonstreerd in een OB truck van United. VidiGo toont VidiGo Graphics in hal 7 standnummer H30. VidiGo Graphics is een software based oplossing  voor het creëren van broadcast graphics met Adobe Air. De Flash graphics zijn real-time beschikbaar in een SDI signaal. VidiGo Graphics software is geschikt voor iedere broadcast workflow (zowel upstream als downsteam) en draait op een standaard PC.

 

Over United

United, gehuisvest in het Muziekpaviljoen op het Media Park te Hilversum, is een full service organisatie op het gebied van faciliteiten, technisch en creatief support voor media en broadcast organisaties. Innovatie en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel en zijn speerpunten waarmee we onze positie in een sterk en snel ontwikkelende markt consolideren en verder uit bouwen.

Vanuit onze product afdelingen c.q. diensten zijn wij in staat een zeer divers assortiment aan faciliteiten en services aan te bieden. Dankzij onze ervaring, betrokkenheid bij onze opdrachtgevers en flexibele aanpak zijn wij een natuurlijke partner voor veel media en broadcast organisaties. United is onderdeel van Euro Media Group (EMG), de grootste broadcast facility company in Europa.

 

Over VidiGo

Het afgelopen decennium heeft VidiGo zich bewezen als de visionaire leider in de broadcast industrie, met de eerste AV-workflow die volledig bestaat uit software en draait op standaard IT-hardware. De kern van alle VidiGo workflows is DAVE, een in-house ontwikkelde krachtige, low-latency video engine. Alle VidiGo workflows zijn gericht op automatisering, flexibiliteit en open architectuur om produceren eenvoudiger, sneller en kosten effectiever te maken.

VidiGo staat voor innovatie, betrouwbaarheid, product leadership, en premium support. VidiGo klanten behoren tot toonaangevende omroepen, radiostations, sport arena's en video productie bedrijven over de hele wereld.

 

www.united4all.nl

www.vidigo.tv

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie