[Vacature] NRC Media zoekt Campaign developer NRC Lezersmarkt
04-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6189 | Tags:

 

Campaign developer NRC Lezersmarkt

 

Functieomschrijving

Als campaign developer op de afdeling lezersmarkt van NRC ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van datagestuurde crossmediale campagnes om abonnees van NRC Handelsblad en nrc.next te werven en service te bieden. Je programmeert en optimaliseert meerstaps campagnes in de campagne management omgeving (Selligent), ontwikkelt commerciële e-mails en landingspagina’s, maakt dataselecties voor direct marketing, en zorgt dat de complete campagneflow klopt en is doorgetest. Je controleert de kwaliteit van benodigde data en draagt zorg voor een effectieve en efficiënte benadering van (potentiële) klanten van NRC. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de marketeers.

Belangrijkste taken:
- Je ontwikkelt en programmeert geavanceerde crossmediale campagnes in het campagne management systeem Selligent (SIM)
- Je bouwt en optimaliseert e-mails en responsive landingspagina’s
- Je verzorgt koppelingen met het ERP systeem ZENO
- Je doet alle werkzaamheden rondom selecties van prospects uit de database, verwerking van respons en rapportage van resultaten
- Je bewaakt kwaliteit van data - Je werkt nauw samen met de data-analist, direct marketing manager, projectmarketeers, online marketeer en IT-afdeling
- Rapporteert aan de marketing manager
 

Functie-eisen

Wij zoeken:
Een gestructureerde werker, die campagnes tot in de detail afmaakt. Je hebt ervaring met on- en offline direct marketing, bent slim en leergierig en hebt een bewezen track record met campagne management systemen. Je wacht niet op een volgende opdracht, je bent een zelfstarter. Je wil een campagne in alle facetten en op gestructureerde wijze implementeren, analyseren en afronden. Je werkt precies en zorgt dat alle details kloppen.

Competenties:
- Accuraat
- Gestructureerd
- Zelfstandig
- Communicatief vaardig
- Leergierig
- Stressbestendig
- Resultaatgericht

Functie criteria:
- HBO of hoger werk- en denkniveau
- Minimaal 3 jaar relevante werkervaring op gebied van campagne management en/of on- en offline direct marketing
- Kennis van campagne management systemen (bij voorkeur Selligent) is een vereiste
- Kennis van HTML, JAVA, CSS, webanalytics en SQL is een pre
- Bij voorkeur een opleiding in bedrijfskunde, econometrie, informatica, economie, marketing of een andere bètastudie met commerciële inslag.
 

Bedrijfsprofiel

NRC Media is de uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next, NRC Reader en nrc.nl. Het is ons streven onze lezers te voorzien van relevante informatie op grond waarvan zij zelf meningen kunnen vormen, niet om onze eigen mening op te dringen. Naast onze journalistieke producten exploiteren wij een webwinkel en een restaurant-café. Bij NRC Media werken ruim 360 mensen. Als werkgever hecht NRC Media aan kwaliteit, aan creativiteit en aan resultaat – of dat nu tussen negen en vijf wordt geboekt of daarbuiten.
 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie met uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.