RTL: Vernieuwde Buienradar app biedt meer mogelijkheden
25-03-2014 15:34:32 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3732 | Tags:

 

Buienradar lanceert op 25 maart een update van de iOS en Android smartphone app. De vernieuwde app bevat een aantal verbeteringen en is nu ook geschikt voor iOS en Android tablets. Daarnaast wordt de app uitgebreid met Buienradar Plus: betaalde opties binnen de app tegen een introductieprijs van 1,79 euro. De gratis app wordt hiermee een jaar lang uitgebreid met een aantal betaalde functionaliteiten en is dan reclamevrij.

 

De gratis Buienradar app blijft in zijn huidige vorm bestaan. Gebruikers hebben nu echter de keuze om deze app uit te breiden met extra weersinformatie. Deze bestaat uit een 3-uurs en 24-uurs weersverwachting en radardiensten voor motregen, onweer, hagelkans en gevoelstemperatuur. Daarnaast laat de betaalversie geen advertenties zien. De kosten zijn per jaar en worden na een jaar automatisch stopgezet. Niels de Kind, manager Buienradar, over de introductie van betaalde diensten: “De verzoeken die wij krijgen over onze app gaan vrijwel altijd over de behoefte aan extra content en een reclamevrije variant. Zij zijn bereid hiervoor te betalen. Met de betaalde functies komen we tegemoet aan hun wensen.”

 

  • De Buienradar app is in totaal meer dan 5,5 miljoen gedownload.
  • Buienradar werd in 2013 via mobiel gemiddeld 30 miljoen keer per maand bezocht.
  • Het unieke bereik per maand op de tablet en smartphone app steeg 35% (van 1,86 miljoen unieke bezoekers per maand in 2012 naar 2,5 miljoen in 2013).
  • Buienradar is voor het zesde jaar op rij door het publiek bekroond als populairste website in de categorie Weer & Verkeer.

 

Sinds 1 april 2011 maakt Buienradar deel uit van RTL Nederland. RTL Nederland is hiermee de grootste online aanbieder van weer, verkeer en nieuws. Buienradar is een zelfstandig merk en biedt weerinformatie gratis aan. Naast een buienradar biedt het weerplatform onder andere weersverwachtingen (per uur en per locatie), een zomerradar, een sneeuwradar, wolkenradar, temperatuurkaart en verschillende metingen. Buienradar is één van de grootste websites van Nederland. Gemiddeld trekt de website van Buienradar 6 miljoen unieke bezoekers per maand. Hiervan bezoekt 1,9 miljoen Buienradar op mobiel (smartphone en tablet). Buienradar levert weerkaarten en -informatie aan RTL Weer & Verkeer.

 

www.buienradar.nl