Vernieuwde Giel app zet luisteraar achter knoppen Ochtendshow
19-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4887 | Tags:

 

Dit jaar viert DJ Giel Beelen 10 jaar ochtendshow. Speciaal voor Giel Beelen ontwikkelde digitaal bureau Greenberry in opdracht van BNN-VARA de vernieuwde Giel! app. Daarmee wordt de luisteraar directer betrokken bij het programma; je kunt constant invloed uitoefenen op de show en samen met Giel radio maken. Ook kun je met de app ruim 2000 live nummers direct op je mobiel beluisteren.

 

Tien jaar Ochtendshow

Giel Beelen viert dit jaar tien jaar Ochtendshow, vol spraakmakende en vernieuwende radio. Al die tijd geeft Giel ruimte aan muzikaal talent de ruimte op zijn eigen ‘speelplaats’ in de studio. Met de app wil Giel de luisteraar nog meer betrekken bij zijn show en de enorme catalogus live nummers delen met zijn luisteraars.

 

Interactieve timeline

Hart van de vernieuwde Giel! app is een interactieve timeline die synchroon loopt met de Ochtendshow. Daarmee ben je direct op de hoogte van alle ontwikkelingen in de show en kun je Giel van je input voorzien. Je kan een Geile Goedemorgen inspreken, een foto van de zonskopkomst insturen of kiezen welke wekclassic Giel moet draaien. Alles komt rechtstreeks binnen bij Giel, die de inzendingen kan gebruiken in de uitzending. Ook na de uitzending kun je de timeline bekijken en alle hoogtepunten direct via de app terugkijken of luisteren. Met de Giel app zit de luisteraar achter de knoppen van de show en wordt het radio programma inhoudelijk ook echt vernieuwd.

 

Exclusieve playlists

Elke werkdag geeft Giel in de Ochtendshow ruimte aan live muziek. Via de app kun je nu non-stop luisteren en kijken naar meer dan 2.000 live songs van bekende bands die in de 3FM studio speelden, zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Triggerfinger, Racoon, Elbow en Ben Howard. De collectie live optredens wordt elke dag aangevuld met nieuwe live nummers en met door Giel zelf samengestelde playlists. Ook de bonustracks en de Mega Top50 covers zijn te beluisteren via de app.

 

De app is vanaf 17 juni te downloaden in de iTunes App Store en de Google Play Store. Giel! is iedere werkdag te horen van 06.00 tot 10.00 uur bij de VARA op 3FM.

 

CREDITS:

Bureau: Greenberry

Strategie en concept: Jan-Willem van Beek en Alain Dujardin

Interactie design: Bas van Bokhorst

Design: Kjeld Meijer

Techniek: Superhero Cheesecake

Account: Michael de Kruijf

Productie: Bas van Bokhorst

Opdrachtgever BNN-VARA: Rutger Verhoeven, Floris de Jonge, Maurice Driessens, Dennis Keijdener

 

 

www.vara.nl

www.greenberry.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie