Visa: Mobiele betalingen krijgen een nieuwe impuls in Europa
24-02-2014 16:25:24 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3070 | Tags:

In samenwerking met haar partners heeft Visa de beschikbaarheid van mobiele betalingsdiensten in Europa de laatste twaalf maanden weten te verdubbelen. Mobiele betalingen zijn nu op diverse nationale markten in Europa verkrijgbaar.

 

Overal probleemloos mobiel betalen

De ontwikkeling is, dat consumenten probleemloos kunnen betalen, waar ze ook maar zijn en welk betaalmiddel ze ook maar kiezen. Om dat te verwezenlijken gaat Visa partnerschappen aan met spelers uit de mobiele en de betalingenindustrie om consumenten de keuze te bieden van veilige, geavanceerde diensten waarmee ze kunnen betalen, kunnen worden betaald en hun geld kunnen beheren.

 

Vodafone App in Nederland

Hoogtepunten van de afgelopen twaalf maanden zijn onder meer:

- Europa's grootste commerciële dienst voor mobiele contactloze betalingen wordt definitief geïntroduceerd in Spanje via Caixabank, Vodafone, Orange en Telefonica.

- SmartPass - Vodafone's app voor mobiele betalingen en de eerste dienst van Vodafone voor de mWallet - is met succes in Spanje en Duitsland geïntroduceerd. In het voorjaar van 2014 volgen het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

- In Frankrijk is Orange Cash avec Visa geïntroduceerd, waardoor mobiele contactloze betalingen ook beschikbaar worden voor de klanten van Orange.

- Door de samenwerking van Visa Europa met Garanti Bank en Turkcell hebben miljoenen creditcardhouders in Turkije toegang gekregen tot NFC-betalingen.

- Er is een nieuw partnerschap gesloten met Telecom Italia, dat moet leiden tot de introductie van opwindende nieuwe mobiele betalingsdiensten op de gehele Italiaanse markt later dit jaar.

- Het aantal winkeliers dat een contract heeft gesloten met Chip en PIN mPOS is met 100% toegenomen, waardoor het totale aantal winkeliers nu meer dan 30.000 bedraagt, verspreid over 18 markten.

 

Om deze en vele andere diensten te kunnen aanbieden, spant Visa zich samen met exploitanten van mobiele netwerken, banken, winkeliers, hardwarefabrikanten en softwareaanbieders in om de beschikbaarheid en de acceptatie van mobiele betalingsdiensten wereldwijd te stimuleren.

 

Breed aanbod mobiele diensten

"Vandaag de dag heeft de Europese consument toegang tot een breed aanbod aan mobiele diensten," aldus Mary Carol Harris, Director of Mobile bij Visa Europa: "We hebben met een enorme hoeveelheid partners samengewerkt om de beschikbaarheid van mobiele betalingsdiensten in geheel Europa te verdubbelen. We zien reeds dat mobiele betalingsdiensten beginnen aan te trekken in het Verenigd Koninkrijk, bijvoorbeeld Visa Personal Payments, waarvoor inmiddels 2,7 miljoen actieve RBS-groepsgebruikers zijn. Mobiele betalingen kunnen niet door een enkel bedrijf worden geleverd: het gaat er ook om dat de technologie wordt ontwikkeld en je moet ook over de schaal beschikken om alles uit te kunnen voeren. Wij vormen het epicentrum van een ecosysteem: vanuit onze positie kunnen wij onze partners de mogelijkheden bieden mobiele betalingen tot leven te wekken."

 

SmartPass mWallet

"We hebben met succes SmartPass, Vodafone's app voor mobiele betalingen en de eerste dienst voor de mWallet, geïntroduceerd in Spanje en Duitsland," aldus Christian Wirtz, mCommerce Director van de Vodafone Group: "Dit voorjaar volgt naar verwachting de roll-out in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het verheugt ons te zien dat mobiele betalingen in geheel Europa aan dynamiek winnen en wij kijken met spanning uit naar wat de toekomst brengt voor ons partnerschap met Visa om mobiele betalingsdiensten de weg te laten vinden naar de handen van onze klanten."

 

80 miljoen contactloze Visa- betaalkaarten

Nu de weg is bereid voor de overgang naar mobiele contactloze betalingen, groeit het gebruik van contactloze betaalkaarten snel en breidt de ondersteunende infrastructuur zich eveneens uit. Contactloze betalingen van Visa zijn nu in twee keer zo veel landen in Europa beschikbaar als op dit moment een jaar geleden: inmiddels zijn er bijna 80 miljoen contactloze Visa- betaalkaarten en 1,3 miljoen terminals. Het aantal nationale merken en kleine winkels dat contactloze betalingen accepteert, blijft ondertussen ook in snel tempo groeien.

 

Over Visa Europa

Visa Europa is een aanbieder van betalingstechnologie die eigendom is van en wordt beheerd door aangesloten banken en overige aanbieders van betalingsdiensten uit 37 landen in geheel Europa. Visa Europa is een pionier op het gebied van de technologie voor diensten en infrastructuur op basis waarvan miljoenen Europese consumenten, ondernemingen en overheden elektronische betalingen kunnen verrichten. Visa's leden zijn verantwoordelijk voor het uitgeven van kaarten en het contracteren van winkeliers, en bepalen dan ook zelf de kosten voor zowel kaarthouders als winkeliers.

 

www.visa.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam