Warner neemt Eyeworks over
11-02-2014 14:44:26 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3291 | Tags:

Vandaag kondigt Warner Bros Television Group aan dat het met Eyeworks overeenstemming heeft bereikt om alle Eyeworks vestigingen buiten de Verenigde Staten over te nemen [1] in 15 landen verspreid over Europa, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Deze overname past in de tv groeistrategie van de Studio. 13 nieuwe landen worden toegevoegd aan het Warner Bros. netwerk van productiebedrijven.

 

De aankondiging werd gedaan door Jeffrey Schlesinger, President Warner Bros. Worldwide Television Distribution, Craig Hunegs, President Business and Strategy Warner Bros. Television Group, Peter Roth, President and Chief Content Officer Warner Bros. Television Group en Reinout Oerlemans, Oprichter en huidige Chief Executive Officer van de Eyeworks Groep.

 

In 2001 richtte CEO Reinout Oerlemans Eyeworks in Nederland op. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de televisie- en filmwereld met vestigingen in 16 landen. Eyeworks producties zijn te zien in meer dan 150 landen.

 

De overname van Eyeworks is een mijlpaal voor Warner Bros. International Television Production, onder leiding van Ronald Goes, Executive Vice President & Head of Warner Bros. International Television Production, een onderneming die in 2009 voortkwam uit WBTVG om productiebedrijven op te zetten.

 

Kevin Tsujihara, Chief Executive Officer van Warner Bros. Entertainment: “Deze voorgenomen overname van de Eyeworks productiebedrijven in 15 landen is een belangrijke stap in onze strategie die de positie van Warner Bros. in de wereldwijde televisie industrie verder versterkt.”

 

Hunegs, Schlesinger en Roth voegen daaraan toe: “Dit is een belangrijke zet voor Warner Bros. Television Group. aangezien we wereldwijd lokale productiebedrijven oprichten, elk met de opdracht om lokale programma’s te ontwikkelen en bestaande Warner Bros. formats te adapteren . Wij zien Eyeworks dan ook als een substantiële toevoeging aan de al bestaande productie activiteiten in de Verenigde Staten en daarbuiten.”

 

De overname volgt op eerdere overnames van Shed Media, een van de meest vooraanstaande productiemaatschappijen in de het Verenigd Koninkrijk, in 2010 en BlazHoffski in Nederland en België in 2011.

 

Met deze transactie zal voor de oprichters en huidige board van Eyeworks een nieuwe fase ingaan:

Medeoprichters Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard zullen betrokken zijn bij het integratieproces met Warner Bros. na voltooiing van de overname en zullen daarna hun functie neerleggen maar ze blijven wel actief als aandeelhouder van Eyeworks USA.

 

Jan Peter Kerstens zal het integratieproces met Warner Bros. (mede) leiden en zal daarna aanblijven in de leidinggevende Finance rol binnen de toekomstige organisatie.

 

Reinout Oerlemans zal met zijn gezin naar Los Angeles verhuizen om daar in de functie van Chairman Eyeworks USA leiding te geven aan de verdere groei van het bedrijf in de Verenigde Staten.

 

Reinout Oerlemans:  “Voor de Eyeworks Groep is dit een ongelooflijke stap voorwaarts om een bepalende speler te worden in de wereldwijde markt van bedrijven die TV programma’s bedenken en maken en daarmee past het perfect in onze ambitie. Voor mij persoonlijk markeert dit het einde van een tijdperk, maar een mooi moment om afscheid te nemen na (weer) een recordjaar van Eyeworks in 2013; het bedrijf is sterker dan ooit. Ik zal niet langer aanblijven als CEO van de Groep die ik meer dan 12½ jaar geleden vanaf niets heb opgebouwd samen met Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard. Met CFO Jan Peter Kerstens in ons team hebben we Eyeworks gemaakt tot wat het vandaag de dag is: een creatief en veelzijdig TV productiebedrijf, dat opereert als een hecht team over de hele wereld. We zijn er trots op dat Eyeworks nu onderdeel wordt van het mooiste en krachtigste mediabedrijf ter wereld. Ik wil op deze plek ook het Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund bedanken die als 30% aandeelhouder de afgelopen 8 jaar een waardevolle rol op de achtergrond heeft gespeeld. Onder leiding van Ronald Goes zal het bedrijf een fantastische nieuwe fase in gaan. Wij wensen hem alle succes”.

 

In de onderhandelingen met Warner Bros. laat Eyeworks zich adviseren door ABN AMRO Bank en advocatenkantoor Allen & Overy.

 

Over Warner Bros. Television Group

The WARNER BROS. TELEVISION GROUP oversees and grows the entire portfolio of Warner Bros.’ television businesses, including worldwide production, traditional and digital distribution, and broadcasting.  One of WBTVG’s businesses is Warner Bros. International Television Production, (WBITVP) which aims to establish or acquire production companies in major television territories around the world in order to become a leading producer of local scripted and non-scripted programming.

 

Over Eyeworks

Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans productievestigingen in zestien landen op vier verschillende continenten. In deze zestien landen produceert Eyeworks televisieprogramma’s voor meer dan 100 verschillende zenders. De Eyeworks Groep telt circa 1.500 medewerkers. In Nederland is Eyeworks bekend van films als Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, New Kids Turbo/NitroNova Zembla, De Marathon, Bro's before Ho's enHet Diner. Enkele bekende tv-programma’s zijn: De Nationale IQ Test, Flikken Maastricht, Oh Oh Cherso, Groeten uit de Rimboe, Dokter Deen, Echte Meisjes in de JungleWie Trouwt mijn Zoon, Obese en de nieuwste hit Sterren Springen.

 

www.warnerbros.com

www.eyeworks.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam