Wecycle pakt met 235 gemeenten elektrisch afval na vrijmarkt aan
28-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3417 | Tags:

Na de vrijmarkt belanden veel onverkochte elektrische apparaten in de vuilnisbak. Daarom roept Wecycle iedereen op om elektrische apparaten na Koningsdag in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. Snelle inleveraars krijgen in de 235 deelnemende gemeenten een spannend jeugdboek cadeau. Wecycle wil met de inzamelactie de bekendheid van de gemeentelijke milieustraat als inleverpunt voor e-waste vergroten en het weggooien van afgedankte apparaten tegengaan. De stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

 

De vrijmarkt op Koningsdag is voor veel mensen het moment om gebruikte spullen te verkopen. Onverkochte elektrische apparaten belanden daarna vaak in de vuilnisbak. Per jaar gooien we 35 miljoen kilo aan met name kleine apparaten en spaarlampen weg. Zonde, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Door recycling worden grondstoffen behouden en schadelijke stoffen komen niet in de natuur terecht.

 

Samen met 235 gemeenten voert Wecycle daarom campagne met een TV-spot en advertenties in huis-aan-huisbladen. Veel gemeenten roepen daarnaast in hun eigen communicatie inwoners op mee te doen met de inzamelactie.

 

Alle ingeleverde elektrische apparaten worden via Wecycle voor meer dan 75 tot 90 procent gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Kunststof, ijzer, glas en koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Dat is de basis van nieuwe producten.

 

De actie

De eerste honderd inwoners die vanaf maandag 28 april oude elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij de milieustraat krijgen gratis het spannende jeugdboek 'Schaduw over Koningsdag' cadeau. Dit boek is speciaal voor de actie geschreven en niet te koop in de winkel. Ook worden er 500 kaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Voor meer informatie en deelnemende gemeenten, zie wecycle.nl/koningsdag

 

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste en onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.

 

www.wecycle.nl

www.wecycle.nl/koningsdag

 

 

Banner