Yixx.nl combineert kracht van e-commerce en retail
02-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4020 | Tags:

Yixx.nl, het grootste online platform voor horloges en sieraden, zet een uniek e-commerce concept neer. Door samen te werken met 320 aangesloten juweliers over heel Nederland is het mogelijk het gemak van online shoppen te combineren met de service van de lokale juwelier.


Yixx.nl is een nieuwe horloge en sieraden webshop met meer dan 100 bekende merken, waaronder horlogemerken als Seiko, Michael Kors en Hugo Boss en sieraadmerken als Ti Sento Milano, Dji Dji en Guess. Het grote assortiment in de webshop wordt geleverd door leveranciers en juweliers die hun assortiment op het platform kunnen toevoegen. Door de samenwerking met juweliers kunnen consumenten kiezen om hun bestelling verzekerd thuis te laten bezorgen of om deze gratis af te halen bij een juwelier in de buurt.Juwelier als afhaal- en servicepunt

Yixx.nl is het verlengstuk van de lokale juwelier. Bij het kopen van een sieraad of horloge kan de klant bij de bestelprocedure één van de 320 lokale juweliers als servicepunt kiezen. De juweliers zijn verspreid over heel Nederland en er is altijd wel één in de buurt van de consument. De juweliers staan klaar om het juiste persoonlijke advies te geven, het sieraad of horloge op maat te maken of reparaties uit te voeren.

 Samenwerking tussen Sanoma en Yizz

Yixx.nl is een samenwerking tussen Sanoma en partner Yizz. De oprichters van Yizz, Maurice Reijersen en Erik Seinen, wilden hun netwerk van 320 juweliers verzamelen op één platform en daarmee het productaanbod vergroten en de verkoop extra stimuleren voor de branche. De samenwerking met Sanoma maakt deze ambitie mogelijk. Sanoma is verantwoordelijk voor de marketing en usability van de website terwijl Yizz verantwoordelijk is voor de logistiek en data op de website.

 

“Bij Sanoma geloven we sterk in de combinatie tussen offline en online, zéker in de juweliersbranche,” zegt Kris Boon, manager Business Development E-commerce bij Sanoma. “Yixx.nl is een unieke samenwerking, omdat we het echt samen met de juweliers en leveranciers doen. Dat is enorm spannend en leuk. We werken momenteel aan een volgende fase van de website, met als uiteindelijke doel om consumenten te helpen in het gigantische assortiment precies het juiste sieraad of horloge te vinden.”

 

www.yixx.nl

www.sanoma.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie