Zilveren Kruis Achmea lanceert nieuwe service: App de Vakantiedokter
07-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4040 | Tags:

 

Zilveren Kruis introduceert met de nieuwe service App de Vakantiedokter een handige app voor klanten én niet klanten, waarmee zij vanaf hun vakantieadres direct kunnen overleggen met een medisch expert. Bureaus FHV BBDO en Greenberry ontwikkelden samen de app en de bijbehorende campagne.

 

De zomervakantie staat weer voor de deur en Nederland zoekt massaal de zon op in het buitenland. Voorafgaand of tijdens de vakantie kunnen vragen ontstaan over gezondheid of medische zorg in het buitenland. Met de introductie van deze app geeft Zilveren Kruis op een betekenisvolle wijze invulling aan haar merkconcept Raad en Daad.

 

Twijfel of je wel of niet naar een arts of ziekenhuis moet gaan? Heb je een onschuldige muggenbeet of een beet van een teek? Dan kun je altijd overleggen met een medisch expert in je eigen taal - en een foto meesturen als dat gewenst is. Aan de telefoon is het immers vaak lastig uit te leggen hoe bijvoorbeeld een insectenbeet eruit ziet. Krijg je een recept in de taal van je vakantieland? App de Vakantiedokter kan je dan precies vertellen wat er staat. In spoedgevallen is het noodnummer van de alarmcentrale altijd direct via de app beschikbaar.

 

Voorafgaand aan de vakantie krijg je via deze alles-in-één service tips en advies. Bijvoorbeeld over gezondheidsrisico’s en over vaccinaties die nodig zijn voor een specifieke bestemming. Uit onderzoek van Gezondopreis.nl blijkt namelijk dat bijna een half miljoen Nederlanders op reis gaat naar landen waar gezondheidsrisico’s voorkomen (zoals Turkije, Egypte, Kroatië, Marokko), maar zich niet laat vaccineren. Met App de Vakantiedokter staat Zilveren Kruis Nederlanders met Raad en Daad bij en kunnen ze met een gerust gevoel op reis. 

 

Het gebruik van de app wordt aangejaagd via radio, online en outdoor. Last minute worden mensen op de app gewezen op Schiphol en via reclamemasten bij de grensovergang.

 

Credits

Opdrachtgever: Zilveren Kruis Achmea

Verantwoordelijk bij de klant: Jessica Zuydgeest, Walter de Reus

Bureau: FHV BBDO, Greenberry

Creatie: Joris van Elk, Huub Lensvelt (FHV BBDO), Alain du Jardin (Greenberry)

Accountbehandeling: Johan Coops, Marcelle Menick (FHV BBDO), Michael de Kruijf, Bas Olthoff (Greenberry)

Strategie: Caroline van Lieshout (FHV BBDO), Jan-Willem van Beek., Bauke Nater (Greenberry)

RTV: Peter Burger

Postproductie: Postoffice

Digital Design: Kjeld Meijer, Patrick Plaggenborg, Taco Faber

Interactie Ontwerp: Remko van Hulst

Techniek: NoProtocol, Leukeleu

 

 

App de Vakantiedokter is gratis te downloaden via

www.appdevakantiedokter.nl

www.zilverenkruis.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie