Zusterindebuurt.nl: Thuiszorginstelling met professionele ZZP zorgverleners van start
21-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6908 | Tags:

Op 19 mei aanstaande opent Zusterindebuurt.nl haar virtuele deuren. Een unieke thuiszorginstelling met professionele ZZP zorgverleners, die met eigen gekozen teams wijkgerichte thuiszorg verlenen in een organisatie die alle administratieve ballast uit handen neemt.

 

Zusterindebuurt is een franchiseorganisatie waarbij iedere zzp’er haar eigen onderneming drijft en gebruik maakt van geïntegreerde ondersteuning om haar bedrijf tot een succes te maken.

 

Op dit moment zijn er tienduizenden zzp’ers actief in de zorg. Verder overweegt één op de zes werknemers in de thuiszorg ook zzp’er te worden, met als belangrijkste redenen de vrijheid om eigen tijd in te delen, zelf de manier van werken te bepalen, kwalitatief betere zorg te geven, haar professionaliteit beter tot uiting te laten komen en meer te verdienen.

 

Wat zzp’ers in de zorg nu tegenhoudt en zelfs werkloos maakt, is de verwarring die de overheid zaait rondom de verklaring arbeidsrelatie (VAR) en de BTW. Dat is met Zusterindebuurt volledig opgelost. Verder zien veel zzp’ers in de zorg op tegen de administratieve rompslomp, het zelf moeten zorgen voor voldoende werk en geen vaste collega’s meer of deel uit maken van een prettig team.

 

De franchiseorganisatie Zusterindebuurt zorgt voor al deze aspecten. Zusterindebuurt ondersteunt bij de onderhandelingen met gemeenten en zorgkantoren met professionele onderhandelaars. De voor de zzp’ers ingewikkelde wijze van het verwerken van indicaties naar inzet zorg en elektronische facturering wordt geregeld.

 

De zzp’er beschikt over de indicaties online en kan zelf de communicatie met het zorgkantoor elektronisch laten verlopen. De hele boekhouding wordt verzorgd, alle vereisten rondom cliëntenraad en klachtencommissie zijn geregeld, online heeft de zzp’er de beschikking over ca. 150 verschillende opleidingen. Verder zijn in een streng beveiligde omgeving dossiers van cliënten alleen voor de betrokken zzp’ers in te zien en natuurlijk voor de cliënt zelf. Ook zorgprotocollen zijn via deze zelfde omgeving beschikbaar. 

 

Door een centrale inkoop zijn er interessante collectieve voordelen op verzekeringen en pensioen realiseerbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld alle benodigde materialen als kleding, handschoenen en dergelijke voordelig online via de webshop van Zusterindebuurt besteld worden. De collegiale communicatie vindt plaats via het Zusterindebuurt Social Media Platform. En de teams worden door de zzp’ers met elkaar samengesteld.

 

Met een landelijke marketingcampagne zal een zzp’er automatisch meegaan in de bekendheid wat haar makkelijker nieuwe klanten oplevert. En voor dit alles betaalt een zzp’er slechts 8% van haar eigen uurtarief.  Als je dat legt tegen alle financiële voordelen en bedenkt dat een zzp’er gemiddeld per week 4-6 uren aan administratie besteedt, verdient een zzp’er direct al aan die lage franchisekosten.

 

De thuiszorg is natuurlijk voor de cliënt. De Zusterindebuurt cliënt krijgt een vast team, zo nodig jarenlang. Dus niet continu vreemde gezichten aan bed. En met één telefoonnummer bereikt zij altijd iemand van haar eigen hulpverleners. Verder blijkt uit de praktijk en alle beschikbare onderzoeken dat zzp’ers meer gemotiveerd en vaak beter opgeleid zijn dan de medewerker van een thuiszorgorganisatie. Iedere cliënt krijgt een eigen internet portaal. Waarin zij toegang heeft of toegang kan geven aan bijvoorbeeld een familielid. Hierbij blijft de cliënt altijd op de hoogte rondom de inzet van de zorg, haar dossier, het PGB budget en dergelijke.

 

Ook de overheid is beter af met Zusterindebuurt. Waar iedere thuiszorginstelling te maken heeft met een kosten voor overhead van 20% tot 30% en daarmee amper een winst behaald, zijn de overheadkosten van Zusterindebuurt 8%. Hiermee zijn aanzienlijk lagere tarieven voor zorg te realiseren.

 

Vanaf 19 mei kunnen zzp’ers zich al geheel vrijblijvend inschrijven op www.zusterindebuurt.nl

 

Zusterindebuurt is mogelijk gemaakt door het unieke softwareconcept van Qustify.

 

www.zusterindebuurt.nl

www.qustify.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie