Zwarte Piet wint Issue Award 2014
30-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4831 | Tags:

De Issue Award 2014 is gewonnen door Roet In Het Eten en Stichting Pietitie voor het issue Zwarte Piet.

Oprichter Quincy Gario (Roet In Het Eten) en initiatiefnemers Bas Vreugde en Kevin van Boeckholtz (Stichting Pietitie) ontvangen prijs uit handen van juryvoorzitter Frits Wester.

De Issue Award is een jaarlijkse prijs voor de persoon of organisatie die op opvallende, onconventionele manier een onderwerp maatschappelijk en politiek op de agenda zette.

Andere genomineerden voor de Award waren de issues Eenzame Ouderen van het Ouderenfonds en Participatiesamenleving van kabinet Rutte-Asscher.

 

Juryvoorzitter Wester over Zwarte Piet:

"Om de discussie over het issue Zwarte Piet kon dit jaar niemand heen. Het debat domineerde de Nederlandse media en het issue kreeg ook aandacht in buitenlandse media. Niet alleen racisme rondom het sinterklaasfeest kwam onder de aandacht, ook racisme in het algemeen werd een belangrijk thema. Het issue domineerde weken het maatschappelijke en politieke debat."

 

Over de Issue Award

De Issue Award is de jaarlijkse prijs voor de persoon of organisatie die erin slaagt op een opvallende, onconventionele manier een onderwerp maatschappelijk en politiek te agenderen. De Issue Award is een initiatief van De Issuemakers. Het is de vijfde keer dat de prijs werd uitgereikt. Met de prijs wil De Issuemakers laten zien dat veel mensen en organisaties vanuit een maatschappelijke betrokkenheid actief bezig zijn om relevante maatschappelijke issues op de kaart te zetten en dat velen dat met veel succes doen. Vorige winnaars van de Issue Award waren: Stichting Wakker Dier (‘Campagne Plofkip’, 2013), de pleegouders van Mauro (‘Jonge Asielzoekers’, 2012), Youp van ‘t Hek (‘Klantonvriendelijke helpdesks’, 2011) en Oxfam Novib (‘De Groene Sint’, 2010).

 

De vakjury van de Issue Award bestaat, naast voorzitter Frits Wester, uit Henk Kraima (strategisch adviseur, oud-directeur Stichting CPNB), Jan Schinkelshoek (politiek communicatieadviseur, voormalig Tweede Kamerlid), Marjan Olfers (Professor sportrecht, partner VMW Taxand) en Bernd Damme (Bestuurslid Fazhan Ventures, Ondernemer van het jaar 2012).

 

Over de Issuemakers

De Issuemakers is een communicatieadviesbureau gespecialiseerd in het signaleren, managen, agenderen en verankeren van maatschappelijke issues bij overheid, politiek en samenleving.  Wij zien issues niet als een bedreiging maar als een kans. Issues zijn immers onderwerpen waarover verschillende meningen bestaan. Het zijn onderwerpen die er toe doen. Organisaties kunnen hier gebruik van maken. Door te weten wat er speelt en zich optimaal voor te bereiden voor het geval een issue escaleert of door zelf een issue – dat voor hen interessant is of kan worden – op de kaart te zetten en groot te maken. Zodat zij zich hiermee maatschappelijk kunnen verankeren en positioneren.

 

www.issueaward.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie