[Column] Bas Vlugt: een middag bij de hottest awards on earth
26-06-2019 14:22:00 | Hits: 3965 | columnist: Bas Vlugt | Tags:

Deze week was ik te gast bij de RAB Radio Advertising Awards. Hittegolf dus goed gebrand als The Hottest Awards on Earth, met airco. Het was ram vol, de trappen van het theater moesten als zitplaats worden gebruikt. Leuke mensen, drankjes - opvallend veel mensen bestelden alcohol-vrij om zich te wapenen tegen het natuurgeweld en ook - zeer slim - chips, om het uitgezwete zout aan te vullen. En toen moest het nog beginnen.

Het begon met onderstaande. Is briljant, duurt tien minuten. Gewoon even kijken. Ik zeg er alleen even dit over: pijnlijk hoe iemand van buiten ragfijn de analyse maakt die wel heel erg veel hout snijdt. Kijken dus!

Natuurlijk werden er ook prijzen gewonnen, zoals een prijs voor de beste branded content voor Mattie & Marieke van Qmusic.

Selmore werd radio reclamebureau van het jaar en voor Jacco Hornes, account director bij Talpa Media Solutions, was er een oeuvreprijs - Jacco gefeliciteerd! Binnenkort publiceert Nederlands MediaNetwerk een mooi interview met Jacco.

Radio Adverteerder van het Jaar is McDonald's.

Dan nog even een weeffout in de RAB Radio Advertising Awards. De jury kiest de beste radiocommercial van het jaar - gewonnen door SIRE - en dan is er de publieksprijs voor de beste radiocommercial - dat is de hoofdprijs - en alleen bij deze prijs is er gouden confetti (uit een koker met een touwtje waar je wel heel hard aan moet trekken) waardoor de juryprijs voor beste radiocommercial wordt gedegradeerd.

Die dus opheffen en vervangen door - ik noem maar iets - de beste cross media radio commercial, waarin radio het best is ingezet in cross media; dat is de richting waarin het vak zich ontwikkelt en prima dus.

En een RAB event is natuurlijk niet compleet zonder het afsluitende woord van Liedewij Hentenaar, de beste ambassadeur voor radio die welk land ter wereld ooit heeft gehad. Nu al zin in volgend jaar!

www.rab.fm

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie