[De Belofte 2022] Pien Cornelissen (Tonny Media): Als we nu iets bedenken dan kunnen we morgen live
03-06-2022 08:43:08 Door: Bas Vlugt | Hits: 6178 | Tags:

Pien Cornelissen is Commercieel Manager bij Tonny Media. Zij is genomineerd voor De Belofte 2022. Wij spreken haar. De winnaar van De Belofte 2022 wordt bekend gemaakt op woensdag 8 juni op Cross Media Congres 2022.

Kun jij Tonny Media introduceren?

Tonny Media is het spannendste mediabedrijf van Nederland. We ontwikkelen vernieuwende podcastformats en creëren reclamecampagnes die te horen zijn in onze podcasts en te zien op onze Instagram- en YouTube-kanalen. Tonny Media is ontstaan vanuit de Zelfspodcast, met Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema. Al snel kwamen daar Geuze & Gorgels en Marc-Marie & Aaf Vinden Iets bij. Podcasts die wekelijks in de top van de Spotify lijstjes staan.

Wat kan Tonny Media dat andere bedrijven niet kunnen?

We hebben er vanaf het begin af aan voor gekozen om productie (audio, video en vormgeving) in huis te halen, hierdoor zijn we onwijs flexibel: als we nu iets bedenken dan kunnen we morgen live. Dit is uniek voor een exploitant en maakt het werk heel leuk en spannend.

Waaruit bestaat jouw werk bij Tonny Media?

Als Commercieel Manager ben ik eindverantwoordelijk voor de winstgevendheid van al onze podcastmerken. Ruim een jaar geleden heb ik de commercietak bij Tonny Media zelf opgezet en uitgebouwd. Inmiddels stuur ik een team aan van accountmanagers, merkstrategen en projectmanagers. Samen zorgen we elke dag dat we zichtbaar zijn bij adverteerders en mediabureaus, dat we relevant blijven door merken aan podcast(makers) te koppelen die elkaar versterken en klanten te voorzien van goede begeleiding (kick-offs, evaluaties etc.) wat voor vertrouwen zorgt. Podcast is voor veel merken nieuw en spannend, dus daar zit echt onze uitdaging.

Wat vind jij de belangrijkste trends in onze business?

Een ontwikkeling die ik zie, is dat ik ruim een jaar geleden nog moest uitleggen wat podcast was en waarom je dat zou moeten inzetten. Nu komen merken veel vaker naar ons, snappen ze de meerwaarde van podcast-advertising en maken ze hier ruimte voor in hun marketingbudget. Grote merken zoals Bol.com en T-Mobile zijn vaste klant bij ons en laten de campagnes doormeten door MeMo2. Deze onderzoeken laten keer op keer zien hoe effectief branded content in podcast is. Hierdoor wordt de podcastmarkt steeds volwassener en durven meer merken het medium in te zetten. Een trend die ik maar al te graag zie!

Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

Ik denk dat jonge mensen meer inzetten op eerlijke en duurzame relaties. Geen handjeklap deals of ingewikkelde constructies, maar op een eerlijke manier business met elkaar doen en vertrouwen. Ik zal mijn klant nooit overtuigen van iets waarvan ik op voorhand weet dat het niet werkt, dan geef ik liever eerlijk advies ondanks dat ik budget misloop. Op lange termijn heb je hier veel meer aan en daarnaast zou ik zelf ook zo behandeld willen worden als ik aan de andere kant van de tafel zat. Volgens mij is dat echt een verschil in mindset tussen generaties.

Wat zijn jouw ambities in ons vak?

Mijn ambities zijn eindeloos, net als die van Titus (oprichter van Tonny Media), Pepe (Hoofd Productie) en Tim (Hoofd Creatie). Wij vormen met z'n vieren het MT en hebben allemaal enorme energie om nieuwe dingen te proberen, processen te verbeteren en head first ergens in te duiken. Mijn baan is elke maand anders en dat blijft voorlopig zo in deze snelgroeiende podcastmarkt. Wij willen het allermooiste, grootste, meest vernieuwende en vooruitstrevende mediabedrijf worden van Nederland en we zijn goed op weg.

Wat is het laatste nieuws?

Een Tonny-nieuwtje is dat ik zwanger ben! Daarom staat er een vacature open voor een Senior Accountmanager die al mijn sales kan overnemen, niet alleen voor tijdens mijn verlof maar ook voor daarna. Een kans om te werken met de grootste adverteerders en mediabureaus en daarnaast ook de vrijheid te hebben om deuren in te trappen en je ambities achterna te gaan! 

www.tonnymedia.nl

www.crossmediacongres.nl

www.resultrecruitment.nl

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie