[Interview] Giel Beelen: Ik laat mensen graag weten dat ik nu bij Veronica zit
17-07-2018 09:50:00 Door: | Hits: 10195 | Tags:

In oktober 2017 verkast dj Giel Beelen van 3FM naar Radio Veronica en zoals we van hem gewend zijn, heeft hij alweer een aantal spraakmakende acties achter de rug. Hij voelt zich duidelijk thuis. Wat heeft hij nog meer in petto en hoe kijkt hij naar zijn geliefde medium radio?

Hallo Giel. Is radio stervende of springlevend?

Radio zoals we het nu kennen verdwijnt, maar het zal nog wel even duren voordat de FM er echt uitgaat. Audiocontent daarentegen is springlevend en heeft echt de toekomst met alle nieuwe home devices die eraan komen. Dat gebruik wordt alleen maar meer.

Je bent inmiddels driekwart jaar aan het werk bij Veronica. Wat zijn de wezenlijke verschillen met 3FM?

De filosofie van radio is altijd hetzelfde; een zo leuk mogelijk radioprogramma maken. Er hangt bij Talpa Radio een heel goede sfeer het leeft 100 procent radio. Voor mij als radiofreak is het echt te gek om hier te mogen rondlopen. Ik heb leuke nieuwe collega’s, maar er zijn natuurlijk ook veel oude bekenden. Ik geniet echt van mijn werk. Bovendien kan ik mij erg vinden in de gedachte van Talpa Network, die heel erg gericht is op de toekomst.

Je bent met veel bombarie binnengehaald. Voel(de) je druk om het marktaandeel van Veronica te vergoten?

Die bombarie hebben we samen gemaakt, ik laat de mensen graag weten dat ik nu bij Veronica zit. Waar ik vooral mee bezig ben, is het merk Veronica nog sterker maken en dat gaat goed. Radio blijft natuurlijk slow business, dus de echte vruchten kun je pas veel later plukken, maar Veronica staat in ieder geval weer op de kaart.

Ben je veel bezig met luistercijfers? Pas je je werkwijze/show erop aan?

Nee, ik ben vooral bezig om het merk sterker te maken.


Zit er veel commerciële inhoud in je programma? Heb jijzelf een stem in de balans?

Toen ik hier begon dacht ik aan live-commercials en acties in de reclameblokken, zoals ik ze vroeger bij Radio10 maakte toen ik daar technicus was, maar de regels zijn inmiddels veranderd en dat mag niet meer. We geven wel te gekke prijzen weg, waaronder festivalkaarten, concertkaarten, seizoenkaarten voor voetbal en tickets voor de Formule 1.

Worden aanvragen voor non-spots met jou besproken? Mag je adverteerders weigeren?

Alles gaat in overleg. Iedereen weet me te vinden, want ik vind het heel leuk om te brainstormen. We hadden onlangs een toffe barbecue-actie met luisteraars georganiseerd door een barbecuemerk. Wat mij betreft gaan we veel meer van dit soort acties doen.

Wat kunnen we deze zomer van je verwachten?

We zitten nu midden in de Formule 1-maand waarbij we iedere week kaartjes weggeven voor de Grand Prix, echt heel tof. In september komt er een 80’s week aan, wat natuurlijk een top decennium is voor onze pop- en rockhits. Daarna knallen we verder met Rock in Oktober waarbij we kaarten weggeven voor heel vette concerten in het buitenland en dan is het alweer november, de maand die bij Radio Veronica elk jaar volledig in het teken staat van de Top 1000 Allertijden.
Verder staan er na m’n zomervakantie weer leuke dingen op de planning voor de Veronica Ochtendshow, maar daar kan ik nu helaas - een beetje flauw - nog niets over zeggen.

www.radioveronica.nl
www.talparadio.nl

(Foto's: William Rutte)

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie