[Q&A] Dave Minneboo over het binnenhalen van de Top 40 bij Qmusic
02-01-2019 08:20:00 Door: | Hits: 8643 | Tags:

In het nieuwe jaar start Qmusic met het uitzenden van de bekende Top 40 onder leiding van dj Domien Verschuuren. Het ijzersterke merk vertrekt - niet zonder slag of stoot - na 25 jaar bij Radio 538. We houden een Q&A met de programmadirecteur van Qmusic, Dave Minneboo.

Ha Dave. De Top 40 naar Qmusic. Blij?

Heel blij! De Top 40 is een begrip. Het is de enige echte hitlijst die al jaren lang de boventoon voert. Eigenlijk zijn alle andere hitlijsten erop geïnspireerd en heeft geen enkele andere lijst ooit het gewicht gekregen van de Top 40. De Top 40 heeft een grote historie en is veel meer dan alleen maar de wekelijkse hitlijst: het is een muziekgenre op zich. En dat genre omarmen we graag bij Qmusic.

Is het jouw werk?

Ik heb natuurlijk wel een verleden met de Top 40 en wist dat er een kans aan kwam om hem over te nemen. Het is vooral het werk van iedereen hier bij Qmusic en de Persgroep die de waarde zien in de toevoeging van het merk Top 40.

Verandert er iets aan de setup bij jullie?

In principe blijft het natuurlijk de 40 populairste liedjes van de week uitzenden van 40 naar 1. We blijven hem ook uitzenden op het vertrouwde tijdstip vrijdagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur. De vormgeving en tone of voice zullen natuurlijk wel meer zijn zoals je van Qmusic gewend bent. En bij ons gaat Domien Verschuuren de Top 40 presenteren, daar zijn we ook heel blij mee.

Gaat de Top 40 gouden bergen brengen?

De Top 40 is een fantastische benchmark in onze programmering. Het is een inschakelmoment op vrijdagmiddag, maar het gaat ons ook om alles eromheen. Ik zei al, Top 40 is een genre op zich en dat genre kunnen we nog meer claimen. Dat gaat ons profiel als muziekzender versterken.

Heb jij de rechtszaak tegen 538 gevolgd?

Ik heb het zijdelings gevolgd. Het is denk ik voor beide partijen jammer dat zo’n lange samenwerking op deze manier moest eindigen, maar wij waren hier verder geen partij in. Dit was iets tussen 538 en de stichting Top 40.

Leuke vent, Erik de Zwart?

Erik is een echt radiodier met een nog steeds tomeloze energie! Ik ken hem inmiddels al 20 jaar. Hij heeft mij ooit aangenomen bij 538. Het is altijd fijn om met iemand te kunnen sparren en over radio te praten die zelf zo’n bak ervaring heeft. Dus kort gezegd, mijn antwoord hierop is: ja.

www.qmusic.nl
www.persgroep.nl

 

Lees ook:
- Qmusic neemt Nederlandse Top 40 over van Radio 538
- Domien Verschuuren presentator Top 40

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie