100% NL doet gratis boodschappen voor zorgmedewerkers
23-03-2020 09:33:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1320 | Tags:

De komende weken verzorgt 100% NL de dagelijkse boodschappen voor de mensen in de zorg. 100% NL-dj Chantal Hutten gaat dagelijks op zoek naar artsen, verpleegkundigen en schoonmakers in ziekenhuizen die keihard aan het werk zijn ten tijde van het coronavirus. De boodschappen ter waarde van 40 euro per dag worden op dagelijkse basis geregeld, betaald en tot aan de deur bezorgd. De actie is in samenwerking met Bezorg de Zorg en een aanvulling op 100% NL Helpt, een initiatief waarbij hulpzoekenden gekoppeld worden aan luisteraars die hulp aanbieden. De luisteraars van 100% NL kunnen zichzelf of iemand anders opgeven via de website 100p.nl.

100% NL startte afgelopen week al met de actie 100% NL Helpt waarbij luisteraars die hulp aanbieden worden gekoppeld aan luisteraars die hulp zoeken. Er zijn inmiddels al honderden verzoeken binnengekomen, waar de eerste matches uit zijn voortgevloeid. Zo is er een naaiatelier die aan de slag gaat met mondkapjes, gaat luisteraar Rosanne haar expertise inzetten bij een kinderdagopvang en kreeg de 5-jarige Ivan toch nog een cadeautje voor zijn verjaardag die hij helaas zonder visite moest vieren. Deze week wordt de actie aangevuld met gratis boodschappen voor luisteraars die werkzaam zijn in de zorg.  

Afgelopen zaterdag werd het platform Bezorg de Zorg gelanceerd. Tienduizend communityleden van Roamler, een werkplatform waar communityleden normaal gesproken tegen betaling werkzaamheden uitvoeren, gaan in het hele land vrijwillig boodschappen doen voor zorgprofessionals die extra druk zijn ten tijde van de coronacrisis. In Nederland zijn zo’n twaalfduizend mensen aangesloten bij Roamler. Nu het overgrote deel van hen geen werkzaamheden kan uitvoeren, kunnen zij op vrijwillige basis boodschappen doen voor de zorghelden van dit land. Kijk voor meer informatie op www.bezorg-dezorg.nl.

www.100p.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie