NPO wijzigt programmering NPO 3FM
25-03-2020 15:42:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1981 | Tags:

De NPO wijzigt per 1 april 2020 de programmering van NPO 3FM. De radiozender behaalde et afgelopen jaar historisch lage luistercijfers. Het opvallendste is dat Frank van der Lende samen met Eva Koreman in de middag een duo zal vormen en dat Timur Perlin vier dagen per week terugkeert op NPO 3FM met een lunchprogramma. Timur Perlin presenteerde de afgelopen maanden een ochtendprogramma in het weekend op NPO Radio 2, die wel succesvol is. Timur Perlin blijft op zondagen het ochtendprogramma op NPO Radio 2 presenteren en zal op NPO Radio 2 door Emmily de Wilt worden vervangen. Het programma van Angelique Houtveen zal naar het weekend worden verplaatst.

Sharid Alles-Uppelschoten, zendermanager NPO 3FM: "Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Tegelijkertijd zijn we ook volop met het nu bezig. Vrijdag steken we Nederlandse artiesten een hart onder de riem met de Klomp Top 100. En samen met NPO FunX en NPO KX Radio komt NPO 3FM in actie tegen verveling onder thuiszittende jongeren. Met onze nieuwe programmering zijn we als eigenzinnige zender een toevoeging aan het radiolandschap, nu én straks. Dat Timur Perlin voor NPO 3FM kiest, vind ik fantastisch. Hij is een radiomaker in hart en nieren en past ontzettend goed bij de zender."

Een woordvoerder van de publieke radiozender zegt dat men voor en achter de schermen hard werkt om de zender scherper over te brengen bij de luisteraars en een toevoeging te leveren aan het radiolandschap. De radiozender wil voorop blijven lopen met aanstormend talent. NPO 3FM blijft zich richten op jongeren. De Raad van Bestuur van de NPO, die eindverantwoordelijk is voor de radiozender en de programmering, blijft met deze keuze doorgaan op de bestaande koers en naam van NPO 3FM.

Zie ook [Column] David de Jong: Serious Request op NPO 3FM voorbeeld mislukte strategische keuzes NPO

www.npo.nl
www.npo3fm.nl
www.nporadio2.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie