40Up Radio krijgt tweede leven: opnieuw begonnen met uitzenden
12-01-2022 11:01:00 | Door: David de Jong | hits: 3724 | Tags:

40Up Radio, het radiostation dat door Harry de Winter is opgericht en sinds 2015 op internet uitzendt, is op 1 december 2021 opnieuw begonnen met uitzenden.

De radiozender, die zich richt op 40-plussers met klassieke pop, americana, soul, blues, rock en Nederlandstalige popmuziek, stopte op 1 juli 2021 met uitzenden. De zender ging een samenwerking aan met Jinx Radio, maar die mislukte eind september 2021. Die is volgens de zender niet geworden wat het er van had gehoopt.

Leo van der Goot verklaarde in een forum het format, dat is gericht op oudere muziekliefhebbers en ruimte voor muziek die te weinig aandacht krijgt, uniek te vinden en dat hij daarom de kar is gaan trekken. 

Leo van der Goot: “Het format van 40Up Radio verdient de aanpak van Kink: solide financiering waardoor geïnvesteerd kan worden in mensen en DAB+- (en FM-)distributie. Helaas hebben we die financier (nog) niet gevonden. Als iemand de centen zou willen ophoesten, dan heeft die binnen een paar jaar een winstgevend radiostation, zelfs in deze overvolle markt. Dat is mijn overtuiging.”

Presentatoren

Inmiddels zijn Mart Smeets (OLM met Americana, blues, country, soul en hedendaagse muziek), Hans Hogendoorn (Zegellak), Bram van Splunteren (Bram is Back), Jan Donkers (Gonzo’s Return met singer-songwritermuziek, power-pop, blues, soul, country en western met uitstapjes), Harry de Winter (Winterijd met muziek van 1960 tot nu), Fay Lovsky (Fay Luyendijk)(Fay van Hot naar Haar), Hubert van Hoof (Hubert on air), Leo van der Goot (Goot op de radio met redeloze muziek) en Beatrice van der Poel (Just Bee Radio met pop, soul, blues, indie, jazz, disco en rock) te beluisteren op de internetzender.

Daarnaast is dj Mark van Dale wekelijk met een 90s en 00s housebeat mix te horen. Van september 2017 tot september 2020 waren programma’s van 40 Up Radio bij NH Radio te horen; na het einde hiervan leidde dit tot financiële problemen bij het radiostation. Inmiddels werkt het radiostation voor enkele programma’s samen met NH Gooi, de lokale omroep voor Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

www.40upradio.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie