Ad Alliance en Dag Nacht Media gaan samenwerken met podcast advertising
15-11-2021 16:01:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1913 | Tags:

Ad Alliance, het saleshuis van RTL Nederland en Nederlands het podcast-bedrijf Dag & Nacht Media gaan samenwerken op het gebied van podcast advertising.

Het partnership is een exclusieve samenwerking voor een periode van twee jaar op het gebied van pre- en post-roll verkoop. Hiermee voegt Ad Alliance inhoudelijke expertise en zijn netwerk toe aan diens portfolio en verstevigt hiermee podcast advertising binnen het crossmediale aanbod.

Dag & Nacht Media beschikt over de hostread propositie, waarbij de presentator van de podcast zelf in de vorm van native advertising de advertenties inspreekt. Ook bestaat de mogelijkheid om owned podcast-kanalen vanuit Ad Alliance toe te voegen aan het Dag & Nacht Media netwerk.

De podcast van Bright.nl is de eerste show die aan het netwerk is toegevoegd. Bright is net als Ad Alliance ondereel van RTL Nederland. Gezamenlijke branded podcast series zijn de ondernemersserie KPN Vallen en Opstaan (in samenwerking met Mindshare), en de Defensie Commando’s Below the Radar, Above Yourself (in samenwerking met de bureaus Initiative en Steam).

Jasper Oelers, Group Lead Digital Native van Ad Alliance: “Podcast is een geweldig medium voor het vertellen van verhalen. Vanuit Ad Alliance helpen wij adverteerders met het overbrengen van hun verhaal op een geloofwaardige en vermakelijke manier. Door onze samenwerking met Dag & Nacht Media hebben we direct toegang tot de beste podcast creators van Nederland, met een maandelijks bereik van rond de 8 miljoen luisteraars.” 

Flip Kylian Adams, Head of Sales bij Dag & Nacht Media: “Ad Alliance is het grootste saleshouse van Nederland. Voor Dag en Nacht Media is het dan ook logisch om als grootste podcastnetwerk van Nederland de bestaande samenwerking met Ad Alliance naar een hoger niveau te tillen. De afgelopen jaren hebben we samen opgetrokken in succesvolle campagnes voor grote adverteerders zoals Samsung, Amazon en het Ministerie van Defensie. Dat smaakt naar meer.” 

www.adalliance.nl
www.dagennacht.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie