Airborne komt met eerste Original-podcast: GIEP
03-06-2022 08:49:58 | Door: Saskia van Weert | hits: 1449 | Tags:

Airborne ontwikkelde samen met Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC) de podcast GIEP. Het is de eerste Original, die gaat over hoe de reclame-industrie in Nederland sinds de jaren 60 uitgroeide tot een volwaardige bedrijfstak.

Het verhaal wordt wordt verteld aan de hand van één van de meest invloedrijke reclamemakers die ons land ooit heeft gekend: Giep Franzen.

Aan het project is ongeveer anderhalf jaar gewerkt. Giep Franzen was een visionair die het fundament heeft gelegd voor merkdenken. En in tijd waar vaak vooral wordt gekeken naar het aantal impressies en clicks, biedt dat gedachtegoed een belangrijk tegenwicht.

Nederlands Mad Men

Het verhaal van Giep Franzen is in een bredere context werd geplaatst. De Nederlandse Mad Men, maar dan inhoudelijker, was het streven. De reeks begint bij een historisch moment: de uitzending van de allereerste televisiereclame, op 2 januari 1967. Het bleek in veel opzichten een keerpunt te zijn in de reclame, het begin van een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarbij Giep zich met zijn bureau FHV in het brandpunt bevond.

Deze eerste Airborne Original is mede mogelijk gemaakt door Ace; Family of Leading Agencies en Adformatie. Je kunt de productie hier beluisteren.

www.airborne.audio

www.thisisace.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie