Alternatief Kink per 1 februari van start met vooral nieuwe namen
18-01-2019 11:23:00 | Door: David de Jong | hits: 3122 | Tags:

Het nieuwe alternatieve radiostation Kink start 1 februari vooral met nieuwe namen als Jasper Leijdens, Tessa Mol en Tim op het Broek. Michiel Veenstra zal de ochtendshow voor zijn rekening nemen en is sinds enkele maanden programmadirecteur. Kink is de wedergeboorte van Kink FM dat na 16 jaar uitzenden in 2011 haar uitzendingen staakte. De oorspronkelijk oprichter Jan Hoogesteijn nam het merkenrecht over en besloot de radiozender een nieuw leven te geven met investeringen van Leon Ramakers, de voormalig eigenaar en oprichter van Mojo. Kink zal via internet en DAB+ uitzenden. Kink zal naast haar radiostation ook met een  met podcasts van start gaan gericht op liefhebbers van alternatieve hiphop, dance en metal.

De doordeweekse programmering begint elke dag om 7 uur met Michiel Veenstra en zijn ochtendshow Kinkstart, gevolgd door twee uur nonstop Kink-classics in Kink DNA. Daarna zijn Jasper Leegwater, Tessa Mol en Jasper Leijdens te horen. De avonduren zijn voor een poule van radiodieren als Tamar Tieleman, Bas van Dalen en Femke van der Veen.

De late avonduren worden gevuld door muziekliefhebbers pur sang als DJ St. Paul, Henk Kanning en Caroline Westendorp. Laatstgenoemde, die de afgelopen jaren furore maakte als zangeres van The Charm The Fury, neemt ook de metalpodcast Kink Distortion voor haar rekening. In het weekend zijn onder andere Tim op het Broek en Leon Verdonschot met Oeverloos te horen. Leon Verdonschot was tot 2011 ook te horen op het oude Kink FM.

Kink komt ook met een dagelijkse Podcast Daily Kink om te voldoen aan een toenemende vraag naar audio on demand. Luisteraars worden daarmee in een paar minuten worden bijgepraat op het gebied van muzieknieuws en nieuwe releases. De programma's op het podcastplatform worden gepresenteerd door kenners; zo draait Frank Stevens (Simplon Groningen) de beste alternatieve hiphop in Homebase. Bram de Wijs (voormalig drummer van Only Seven Left en skatepunk-labelbaas) laat de nieuwste poppunk horen in Kink Fast en Stefan Koopmanschap, curator van dance-playlist Klub Kink, gaat ook de gelijknamige podcast presenteren. Daarnaast is er ook elke twee weken de Festival-podcast, een co-productie met de nieuwssite FestiLeaks.

Michiel Veenstra, programmadirecteur van Kink: "De start van Kink is de start van een geluid in de ether dat node gemist wordt, dat is me wel duidelijk geworden aan de hand van alle reacties van potentiële luisteraars en van platenlabels, poppodia en artiesten. Wij hebben een fantastisch team van enthousiaste en gedreven muziekliefhebbers die staan te trappelen om dat geluid eindelijk weer te laten horen."


Kink wil een platform voor alternatieve muziek met radio, podcasts en playlists worden. De playlists in diverse genres en moods zijn sinds enige tijd te beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music. De podcasts zijn te beluisteren via reguliere podcastapps en via de Kink-site en app, die later deze maand online gaan. Kink gebruikt de ondertitel No Alternative.

www.kink.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie