Arrow Classic Rock wil landelijk op FM
24-02-2022 22:32:00 | Door: David de Jong | hits: 1947 | Tags:

Arrow Classic Rock wil landelijk opnieuw op FM uitzenden. Alhoewel de radiozender zelf niet procedeert tegen de regering, schaart de zender zich wel achter de rechtszaak van Kink die op 15 maart 2022 dient om de verlenging van de uitzendlicenties van de negen bestaande op FM uitzendende radiostations van Talpa Network (Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Veronica), RadioCorp (100% NL en Slam!), Mediahuis (Sublime) en FD Mediagroep (BNR Nieuwsradio) te vernietigen en een veiling of beauty contest af te dwingen.

Arrow Classic Rock zond van juli 2007 tot februari 2009 op FM uit, waarna het bedrijf waar de zender toen onderdeel van uitmaakte failliet ging. Gerro Vonk nam de zender in 2014 over en zette de zender met classic rock voort, waarbij de zender naast internet, kabel en IPTV ook sinds 21 januari 2020 via DAB+ te beluisteren is.

Jan Lagrouw: “De op handen zijnde rechtszaak van Kink tegen de overheid heeft ons doen besluiten ons kandidaat te stellen als zich een gelegenheid voordoet om tegen commercieel verantwoorde voorwaarden, mee te bieden tijdens een veiling, Arrow Classic Rock wil ook landelijk uitzenden op FM, alleen een herverdeling van de FM-frequenties biedt die kans.” Volgens de radiozender zou bij een herverdeling alle radiostations in de markt een eerlijke kans krijgen op FM uit te kunnen zenden.

Arrow Classic Rock richt zich voornamelijk op 40- tot 65-jarigen. Gerro Vonk is ook actief met ePower Sales, het verkoopbedrif van reclamezendtijd van niet-landelijke commerciële radiostations alsmede onder meer de landelijke zenders Kink en Arrow Classic Rock.

Zie ook: Arrow Classic rock landelijk terug via DAB+

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie