BNR Nieuwsradio schrapt 20 procent van de banen door coronacrisis
26-08-2020 16:33:00 | Door: David de Jong | hits: 1811 | Tags:

BNR Nieuwsradio zal circa 20 banen schrappen, een op de vijf arbeidsplaatsen bij de commerciële nieuwszender van de FD Mediagroep. Dit is een gevolg van omzetdalingen door de coronacrisis. De radiozender gaat zich meer gaat richten op actualiteiten en het duiden van zakelijk en economisch nieuws en minder aandacht aan andere zaken zal geven.

Zo'n 10 arbeidsplaatsen betreft mensen in vaste dienst. Dit heeft de FD Mediagroep via de eigen krant, het Financieele Dagblad bekendgemaakt. BNR Nieuwsradio is volledig afhankelijk van reclame-inkomsten. BNR Nieuwsradio was als een van de eerste radiostations volop actief met podcasts en digitale belusitering via apps, Apple Carplay en haar website onder de noemer SMART Radio.

Als de plannen definitief zijn, naar verwachting in oktober, zal hoofdredacteur Mireille van Ark met informatie komen over de programmering.

BNR Nieuwsradio is niet het enige radiostation dat heeft ingegrepen in zijn programmering en personeelsbestand. Ook bij Talpa Network en de radiotak daarvan is een reorganisatie doorgevoerd. In de algehele radiosector daalde de omzet in het eerste zes maanden van 2020 met 30 procent.

www.fdmg.nl
www.bnr.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie