BNR Nieuwsradio: Vanaf 4 april met Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn in de middag
22-03-2022 11:52:00 | Door: David de Jong | hits: 1824 | Tags:

BNR Nieuwsradio start op 4 april 2022 met Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn in de middag. Daarmee vervangt het duo Donatello Piras en Roos Abelman die de middag nu voor hun rekening nemen.

De twee presentatoren zullen van maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 18:30 uur luisteraars op de hoogte brengen van het belangrijkste nieuws. Het programma zal voorbij de headlines gaan en zal  naast korte snelle duiding bij het nieuws ook plaats bieden voor verdieping en langere gesprekken.

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio: “Ik ben blij met Liesbeth Staats op deze belangrijke plek. Als het gaat over de toekomst van Nederland, met een nieuwe bestuurscultuur en modern ondernemerschap, dan sluit zij daar, net als de doelgroep van BNR, naadloos bij aan. Ze is kritisch en energiek en dat zullen de luisteraars gaan horen.”

Liesbeth Staats: “Ik kijk er ontzettend uit naar uit om iedere middag van maandag tot en met donderdag het nieuws van die dag te bespreken en de achtergronden uit te diepen, samen met de goeie, dynamische redactie van BNR en Kees Dorresteijn.”

Terwijl Liesbeth Staats vooral bekend is van journalistieke programma’s op televisie bij de NPO (KRO-NCRV en VPRO), is Kees Dorresteijn bekend van een aantal programma’s bij NPO Radio 1 (BNNVARA) en was hij de afgelopen jaren bij BNR Nieuwsradio actief als tech-redacteur bij BNR Nieuwsradio alsmede onder meer maker van het programma BNR Breekt

Donatello Piras blijft bij BNR

Roos Abelman verlaat BNR Nieuwsradio eind maart, terwijl Donatello Piras het programma Koplopers  (over duurzaamheid, innoveren en ondernemen in samenwerking met Change Inc) gaat presenteren. Daarmee neemt hij de presentatie van dit programma over van Liesbeth Staats. Hij blijft ook de Italië-podcast blijft maken met Eveline Rethmeijer.

De Nieuwsdag op FM

Van 18:30 tot 19:00 uur zal BNR Nieuwsradio vanaf 4 april 2022 het programma De Nieuwsdag op FM uitzenden. Nieuwsdag wordt sinds januari 2022 gemaakt als podcast. Het is een dagelijkse terugblik op het nieuws van de dag met Mark Beekhuis en opiniemaker Talitha Muusse. Later dit jaar hoopt BNR Nieuwsradio vanaf 18:30 uur een dagelijks programma over de beurs en economie te lanceren op dit uitzendtijdstip.

www.bnr.nl
www.fdmg.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie