BNR Smart Radio ook voor iPhone gebruikers
01-02-2019 13:14:00 | Door: David de Jong | hits: 2507 | Tags:

BNR Smart Radio zal zeer spoedig voor iPhone bezitters beschikbaar komen en is daarmee voor nagenoeg alle smartphonebezitters beschikbaar. De app was al voor Android-bezitters beschikbaar. BNR Smart Radio is gepersonaliseerde radio waarbij op basis van artificial intelligence fragmenten in een playlist worden gezet die volledig afgestemd zijn op de persoonlijke voorkeuren van de luisteraar.

BNR zegt met Smart Radio een volgende fase in te gaan waarbij het algoritme voor luisteraars zal selecteren. Dus real time, audiofragmenten gebaseerd op individuele interesses van luisteraars. Nadat de gebruiker heeft aangegeven welke onderwerpen relevant zijn, selecteert BNR artificial intelligence de fragmenten die daarbij aansluiten en zet ze klaar in een gepersonaliseerde playlist in de app. Smart Radio is op basis van artificial intelligence ontwikkeld door BNR, maar breed toepasbaar in de radiomarkt en daarbuiten.

In september 2018 lanceerde BNR de betaversie van Smart Radio voor Android-telefoons en na een paar maanden met veel gebruikerstesten kom de app ook beschikbaar voor de iPhone.

Sjors Fröhlich, hoofdrecteur van BNR: "BNR blijft de apps continu doorontwikkelen. Input van gebruikers is daarbij zeer welkom en daar wordt bij het gebruik van de app steeds om gevraagd. We willen de juiste inhoud voor de juiste persoon op het juiste moment bieden. Naast live radio is on demand audio de basis van onze strategie."

Daarnaast experimenteert BNR ook volop met conversational UI (voice) via apparaten als Alexa en Google Home. Door te zeggen Hey Google, speel BNR, krijgt de luisteraar meteen het laatste nieuws van BNR uit de Google Home.


BNR Smart won de Marconi Online Award. Dat is de juryprijs voor 'audio-initiatieven die een springplank kunnen zijn naar de radio van de toekomst'

www.bnr.nl/smartradio

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie