BNR Nieuwsradio start met radioprogramma The Green Quest
07-09-2018 12:30:00 | Door: | hits: 3057 | Tags:

In het radioprogramma The Green Quest gaat presentator Harm Edens op zoek naar de duurzame doeners van BV Nederland.

Edens: "Om de klimaatdoelen te halen, moet Nederland keihard aan de bak. Tijdens The Green Quest neem ik daarom de vergroening van BV Nederland onder de loep. Ik krijg daarbij hulp van de échte duurzaamheidsspecialisten van het Green Team, zoals oud-minister van Milieu Jacqueline Cramer en Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy. We zoeken bedrijven met een bewezen succesvol duurzaam project. Zij presenteren hun cases live op BNR Nieuwsradio. Daarmee maken ze kans op een plek in de Green Gallery en, uiteindelijk, op de Green Quest Award."

Innovatie en klimaatdoelen

The Green Quest is gericht op bedrijven die door middel van innovaties bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen. Bestaande innovaties met bewezen resultaten, voorbij de idee en plan-fase. Dat mogen producten, technische toepassingen of diensten zijn. Het gaat bijvoorbeeld om het op innovatieve wijze verminderen van je footprint of het maken van een positieve impact op het klimaat. Kortom: projecten die andere ondernemers inspireren om het anders te doen.

Van groene denker naar groene doener

Sjors Fröhlich, hoofdredacteurbij  BNR Nieuwsradio: "Bij het overleg aan de klimaattafels zetten bedrijven en overheid sterk in op innovaties. Inspirerende voorbeelden zijn hard nodig om ook andere bedrijven aan te zetten om de nodige stappen te maken. BNR wil de geslaagde innovaties uitlichten om te laten zien dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn: hoe word je van een groene denker een groene doener? Dat past bij het ondernemende en optimistische karakter van onze zender."

Het Green Team bestaat uit vijf deskundigen: Chantal Vergouw van Interpolis, Talitha Muusse, Commissaris MVO Nederland; Marleen Prins van ENGIE; Gerben-Jan Gerbrandy, europarlementariër D66 en Jacqueline Cramer, oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren.

ENGIE kennispartner van The Green Quest

Han Blokland, ceo van ENGIE: "We hopen bedrijven te enthousiasmeren die een extra stap willen zetten. Mijn gouden tip: blijf geloven in je duurzame missie, haak niet af bij een tegenslag. En zet vooral de stap van duurzaam denken naar duurzaam doen."

The Green Quest is elke maandag om 15:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio. Bedrijven kunnen zich aanmelden op thegreenquest.nl.

www.bnr.nl    
www.FDMediagroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie