BNR organiseert derde editie podcastverkiezing 
13-07-2020 11:38:41 | Door: Saskia van Weert | hits: 1305 | Tags:

Voor de derde keer organiseert BNR de Dutch Podcast Awards. De uitreiking is op 6 november en zal plaatsvinden tijdens een online evenement dat ook via de radio te volgen is. Vanaf 31 augustus zijn podcasts te nomineren.

Vanaf die dag kunnen luisteraars én makers maximaal drie podcasts nomineren via de website podcastawards.nl. De podcasts met de meeste stemmen krijgen een officiële nominatie en dingen in hun eigen categorie mee naar de prijzen. Deze zogeheten shortlistfase begint op woensdag 23 september en duurt vier weken.

Het afgelopen jaar werden meer dan duizend podcasts voorgedragen voor een nominatie. Vervolgens brachten bijna 19.000 mensen hun stem uit. De stemmen tellen voor 50 procent mee in de eindscore, de andere helft wordt bepaald door een onafhankelijk vakjury. Die bestaat uit podcastmakers, mediadeskundigen en presentatoren. Er zijn dit jaar tien categorieën, onder meer Nieuws & Politiek en Media & Opinie.

De categoriewinnaars dingen mee naar de titel Beste podcast van Nederland. In 2019 werd die award een prooi voor De Brand in het Landhuis, een NPO Radio 1- en NTR-productie van podcastmaker Simon Heijmans.

www.podcastawards.nl
www.bnr.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie