Bam Bam verkozen tot dé zomerhit van 2022
08-07-2022 09:51:23 | Door: Saskia van Weert | hits: 2540 | Tags:

Het nummer Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran is door Sky Radio-luisteraars verkozen tot dé zomerhit van het jaar.

Met de Sky Summer Top 101 brengt het non-stop muziekstation ieder jaar een hitlijst met de 101 meest geliefde zomerhits. Bam Bam zet daarvoor dit jaar de toon met een zwoel salsa-ritme. Plaats 2 en 3 van de zomerse hitlijst zijn vergeven aan Summer of 69 van Bryan Adams en Despacito van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee. Sky Radio-luisteraars konden van 21 juni tot en met 4 juli stemmen op hun favoriete zomerhits.

Dat Camila Cabello en Ed Sheeran hiermee nu al een zomerhit te pakken hebben is vrij bijzonder. Uunco Cerfontaine, Radio Director van Sky Radio: “Een zomerhit komt vaak wat later in het seizoen, wanneer vakantiegangers hun favoriete zomermuziek mee naar huis nemen vanaf hun vakantiebestemming. Maar alles waar Ed Sheeran bij betrokken is, verandert in goud: hij had afgelopen kerst met Elton John al dé kersthit en nu samen met Camila Cabello ook dé zomerhit. Hij kan echt alles en is de superster van deze eeuw.” 

In totaal hebben tien Nederlandse artiesten een plekje veroverd in de hitlijst, onder wie de Vengaboys met We're going to Ibiza (35), Armin van Buuren ft. Josh Cumbee met Sunny Days (31) en Rolf Sanchez ft. Emma Heesters met Pa Olvidarte (53). Als hoogst genoteerde Nederlandstalige hit staat op nummer 8 – net als vorig jaar – het nummer Zoutelande van BLØF ft. Geike Arnaert. 

www.skyradio.nl

www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie