BankGiro Loterij start met museumpodcast Topstukken
30-04-2020 16:25:00 | Door: David de Jong | hits: 1822 | Tags:

De BankGiroLoterij heeft samen met Airborne de podcast Topstukken ontwikkeld om publiek in contact te laten blijven met musea. In de podcast vraagt Albert Verlinde, ambassadeur van de cultuurloterij, experts van musea, theaters en andere culturele instellingen naar hun meest opmerkelijke objecten en verhalen. De podcast is kosteloos te beluisteren via de website van de BankGiroLoterij en streamingdiensten waaronder Spotify en Apple Podcasts. 

In de eerste drie afleveringen staan Naturalis, het Concertgebouw en het Frans Hals Museum centraal. Daarna verschijnt er iedere dinsdag een nieuwe aflevering, in ieder geval tot juni. Op het programma staan onder meer het Nederlands Fotomuseum, het Fries Museum, het Rijksmuseum en het Spoorwegmuseum.

Topstukken is de afgelopen weken ontwikkeld in samenwerking met Albert Verlinde, die ook algemeen directeur is van Stage Entertainment Nederland. In iedere aflevering delen curatoren en experts bijzondere verhalen die achter hun topstukken schuilen.

Albert Verlinde: "Als groot cultuurliefhebber vind ik het verdrietig dat veel van de prachtige cultuur in ons land maandenlang niet toegankelijk is. Ik hoop dat we via deze podcast iedereen in Nederland toch nog een beetje kunnen blijven inspireren met cultuur."

De BankGiro Loterij steunt sinds 1961 organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland. In het jaar 2020 gaat er 84,3 miljoen euro naar 77 culturele organisaties.

Geert Friebel, hoofd marketing & partnerships BankGiro Loterij: "Door deze crisis is dat relevanter dan ooit. Toen duidelijk werd hoe zwaar dit de culturele sector treft, zijn wij meteen gaan nadenken hoe wij onder deze ongekende omstandigheden instellingen extra kunnen helpen. Hopelijk biedt deze podcast wat extra steun om toegankelijk te blijven en mensen te blijven inspireren.”

www.bankgiroloterij.nl
www.airborne.audio

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie