Beeld en Geluid Den Haag organiseert KinderPodcastDagen
22-04-2022 11:25:27 | Door: Saskia van Weert | hits: 915 | Tags:

Beeld en Geluid Den Haag staat in de meivakantie volledig in het teken van het luisteren naar- en het maken van kinderpodcasts.

Kinderpodcasts worden steeds populairder. Dagelijks komen er nieuwe podcasts bij en het aantal jonge luisteraars groeit. Tijdens deze meivakantie hebben kinderen de kans om hun favoriete podcaster te ontmoeten, naar nieuwe podcasts te luisteren en te ontdekken hoe je zelf een podcast zou kunnen maken.

Masterclasses en workshops

Kinderen krijgen via masterclasses, workshops en live-opnames van verschillende podcasts een bijzonder kijkje achter de schermen van dit populaire medium. Zo gaat podcastmaker Sara de Monchy tijdens een speciale interactieve live show van haar podcast Sara’s Mysteries samen met de kinderen aan de slag om hun eigen mysteries te ontrafelen. Presentator Bart Tuinman komt langs om te vertellen hoe de podcast van het NOS Jeugdjournaal wordt gemaakt.

Op vrijdag neemt de podcast Filosoofje een nieuwe aflevering op en de vakantie wordt afgesloten met een workshop van De Waanzinnige Podcast. Om de ervaring compleet te maken, kan je op verschillende dagen meedoen aan aan hoorspel workshop en zendt Hallo Kids Radio doordeweeks live uit vanuit het museum. Check onze agenda voor het aanbod per dag!

Over de KinderPodcastDagen

De KinderPodcastDagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door Beeld & Geluid. Leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar én hun ouders/begeleiders. Ze worden gemaakt in samenwerking met Hallo Kids Radio, Sara’s Mysteries (NTR/Zapp), NOS Jeugdjournaal, Filosoofje en De Waanzinnige Podcast.

denhaag.beeldengeluid.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie