Business Insider Nederland start met text to speech dankzij XS2Radio
16-11-2021 16:52:17 | Door: David de Jong | hits: 1344 | Tags:

Het online platform voor zakelijk nieuws, Business Insider Nederland, werkt voortaan samen met de Hilversumse audio tech-startup XS2Radio op het gebied van Text2speech.

Het platform van XS2Radio kan middels kunstmatige intelligentie tekstueel nieuws omzetten in audio (en video) in combinatie met radiovormgeving. Door middel van sound processing technieken, audio design op maat en de uitspraak- en skip-filter database van XS2Radio, wordt de text-to-speech technologie verder geoptimaliseerd. De techniek maakt het mogelijk dat nieuwsartikelen van Business Insider voortaan in hoogwaardige kunstmatige speech is te beluisteren. Business Insider Nederland gebruikt deze techniek in eerste instantie op de onderwerpen tech, finance en ondernemen, maar dit kan in de toekomst nog worden uitgebreid.

Stefan Smit, Publisher & CCO van Business Insider Nederland: “Audio wordt steeds belangrijker voor Business Insider omdat er veel momenten zijn waarop business audiences tijdens een drukke dag niet hun ogen beschikbaar hebben om onze content te consumeren maar wel hun oren zoals onderweg of tijdens het sporten. En het biedt voor adverteerders een interessante mogelijkheid om een domein zoals tech of finance in audio exclusief te claimen voor een bepaalde periode. Uiteraard komen er ook audiorolls beschikbaar.”

www.xs2radio.nl
www.businessinsider.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie