Classic FM terug op DAB+ vanaf 1 september 2019
08-08-2019 15:37:00 | Door: David de Jong | hits: 10734 | Tags:

Classic FM Nederland is vanaf 1 september 2019 weer te beluisteren op DAB+. In eerste instantie zal de radiozender met licht-klassieke muziek in de Randstad en omgeving te horen zijn. 

De zender was van september 2013 tot 1 november 2017 ook via DAB+ te ontvangen. Toen de radiozender door Telegraaf Media Groep aan Bakker Oosterbeek Beheer werd verkocht, verdween de zender uit de lucht en was sindsdien alleen via internet, kabel, IPTV en satelliet te beluisteren.

Classic FM zond van mei 1994 tot 1 juni 2003 uit via FM. Voor de uitzendingen via DAB+ werd tot november 2017 gebruikgemaakt van zendercapaciteit van Talpa Network. Destijds stopte de radiozender met DAB+ omdat er te weinig luisteraars waren en de kosten niet opwogen tegen de baten. Nu auto's meer uitgerust worden met ingebouwde radio's die DAB+ kunnen ontvangen en meer radiotoestellen voor thuis beschikbaar zijn, heeft de zender besloten terug te keren.

De uitzending zal via de zendmasten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Goes en Amersfoort plaatsvinden via het netwerk van MTVNL. Dit zorgt volgens het radiostation voor een verspreidingsgebied van de Randstad tot aan Almere en Amersfoort, Den Bosch en Tilburg. BBC World Service en GrootNieuws Radio maken ook gebruik van dit netwerk. Classic FM heeft een contract van 3 jaar afgesloten met MTVNL.

De reclameverkoop van Classic FM wordt sinds 1 januari 2019 (opnieuw) uitgevoerd door OMS (Talpa Media Solutions). Medio september 2019 verwacht Classic FM nieuwe aankondigingen te doen over de profilering van haar radiozender.

www.classicfm.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie