Classic FM wijzigt naam in Classicnl
26-09-2019 10:13:00 | Door: David de Jong | hits: 6474 | Tags:

Radiozender Classic FM wijzigt haar naam in Classicnl. Naast de naam zullen ook de programmering en stijl van de zender worden aangepast. Het merk moet dienen als nieuwe toegangspoort voor klassieke muziek. Daarnaast wil het station naamsverwarring met andere internationale Classic FM-stations voorkomen. Ook is het station sinds 2003 niet meer via FM te beluisteren.

Pieter Hunfeld
, zendermanager van Classicnl: ”Met de start van classicnl wordt het station nog meer dan nu een rustpunt in de hectiek van de dag. Klassieke muziek kan, naast de schoonheid van de muziek, een belangrijke rol spelen bij je dagelijkse bezigheden. Het kan je helpen om jezelf af te sluiten en te concentreren op wat je op dat moment wil doen”.

Naast de nieuwe programmering gaat het station een aantal samenwerkingen aan met Nederlandse podia, musici, ensembles en orkesten. Volgens de zender is 30 procent van de Nederlnaders geïnteresseerd in klassieke muziek, maar luistert 5 procent er daadwerkelijk naar. Om aan te sluiten bij de behoefte van luisteraars zal classicnl non-stop muziek draaien en in de avond de focus leggen op de kracht van klassieke muziek om bij te ontspannen. Hiervoor zal onder andere tussen 22:00 en 23:00 uur Mind Radio geprogrammeerd worden.

Classicnl is sinds november 2017 in handen van Bakker Oosterbeek Beheer die ook eigenaar is van labels voor klassieke en jazz-muziek onder de naam Challenge Records en actief is met klassieke streamingdiensten onder de naam MeloMe. Omstreeks november 2019 zal het bedrijf haar betaalde streamingdiensten onder de merknaam Classicnl+ bundelen om een volledige toegangspoort te worden. MeloMe zal daarin opgaan. Classicnl zal het internetdomein classic.nl gebruiken.

Classicnl is te beluisteren via internet, de analoge en digitale kabel, IPTV, satelliet en sinds 1 september 2019 via DAB+.

Het merk Classic FM is in Nederland in licentie sinds 1994 in gebruik. Het oorspronkelijke Classic FM komt uit het Verenigd Koninkrijk. Het Britse Global Media & Entertainment is eigenaar van het merk Classic FM. Het merk kan de komende jaren overigens niet gebruikt worden door anderen, zo heeft de radiozender met Global Media & Entertainment afgesproken.

www.classic.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie