DPG Media start Qmusic Non-stop Maximum Hits op FM- en DAB+ frequenties in Randstad
08-03-2020 12:16:00 | Door: David de Jong | hits: 5039 | Tags:

DPG Media start op maandag 9 maart 2020 met de zender Qmusic Non-stop Maximum Hits op een FM-frequentiepakket en DAB+ frequenties in de Randstad via het zogeheten regionale kavel B05. Het nieuwe radiostation zendt non stop hitmuziek uit. Dit kavel werd op 5 februari 2020 tot aan 31 augustus 2022 voor 365.000 vergeven aan Radio Limburg 97FM.

Radio Limburg 97FM is voor 75 procent in handen van Michael Bartelet en voor 25 procent van DPG Media. De frequenties geven dekking in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Almere, Gouda, Leiden en via DAB+ ook in Rotterdam. Het demografisch FM-bereik 16,77 procent van de Nederlandse bevolking. Qmusic Non-Stop Maximum Hits is de tweede radiozender met non-stop hitmuziek van DPG Media. Landeijk wordt via DAB+ en internet sinds 1 september 2013 de zender Qmusic Non-Stop uitgezonden met eenzelfde format als Qmusic Non-Stop Maximum Hits.

In Limburg heeft Radio Limburg 97FM het zogeheten B25-kavel in handen, waarop de geregionaliseerde zender Qmusic Limburg wordt uitgezonden. DPG Media heeft een productie-overeenkomst met Radio Limburg97FM voor de uitzending van de twee Qmusic-zenders in de Randstad en Limburg afgesloten. Er worden nog gesprekken gevoerd over wie de reclameverkoop zal uitvoeren in de Randstad. In Limburg wordt dit door CMC Media verzorgd.

Michael Bartelet, grootaandeelhouder van Radio Limburg 97FM: "De afgelopen tijd heb ik met verschillende partijen gesprekken gevoerd en alle opties overwogen. Ik heb gekozen voor de samenwerking met Qmusic met als belangrijkste pijler hitmuziek, want ik verwacht dat dit het beste aansluit op de wensen van de luisteraars in de Randstad.

Dave Minneboo, programmadirecteur van Qmusic: "Met deze extra frequentie bieden we naast onze landelijke zender lokaal een extra non-stopkanaal met maximum hits. We bekrachtigen zo onze claim op hitmuziek en het vormt een mooie aanvulling op ons landelijke en digitale aanbod."

In Vlaanderen is DPG Media ook met een internet-themazender onder de naam Qmusic Maximum Hits actief, die vooral een interactief karakter heeft. In Nederland is de slogan maximum hits gebruikt om het hitmuziek-karakter van Qmusic aan te duiden.
 
De afgelopen week werd om warm te draaien via proefuitzendingen elke dag een andere artiest uit het dekkingsgebied non-stop gedraaid zonder zenderaanduiding. Na Maximum Hazes, Maximum Maan, Maximum Kensington, Maximum Kris Kross Amsterdam en Maximum Armin, is het aldus Qmusic Non-Stop Maximum Hits dat te horen is..

Bepaalde radiostations hebben kritiek op Qmusic dat hiermee mogelijk net iets hoger kan scoren bij de luistercijfers. Radio 10 is mede om die reden in Noord-Brabant op 1 december 2019 met Radio 10 Brabant van start gegaan op de voormalige Radio 8FM-frequenties van Jan Tiebosch. Qmusic Non-Stop Maximum Hits zal volgens de licentiehouder door artiesten en muziek alsmede nieuws regionaal af te stemmen aan de plicht voldoen om 10 procent van de zendtijd aan regionale content te moeten uitzenden van 07 tot 19 uur.

www.qmusic.nl
www.qmusiclimburg.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie