DPG Media start met Nederlandse app voor radiozender Joe
01-04-2020 14:06:00 | Door: David de Jong | hits: 1604 | Tags:

Joe heeft een app gelanceerd voor de Nederlandse versie van haar radiozender. In april 2019 lanceerde DPG Media de zender die zich richt op herkenbare muziek van de jaren tachtig tot nu.

Jorn Agterberg, marketingmanager Qmusic Nederland: "Met de Joe-app kan iedereen de classicszender luisteren waar en wanneer hij maar wil. Er is nieuws te vinden over artiesten en je kunt eenvoudig in contact komen met het station en ochtend-dj Erik van Roekel via de gratis berichtenfunctie. Een eigen applicatie is de volgende stap in het vergroten van het bereik van het radiostation Joe. De app komt in deze coronacrisis op het juiste moment nu veel mensen thuis aan het werk zijn en wel wat afleiding kunnen gebruiken."
 
De luisteraar kan middels hartjes aangeven of deze muziek tot favorier wil markeren en deze wordt gekoppeld aan een profiel die dan weer op haar beurt gekoppeld kan worden aan Spotify. De Amsterdamse app-maker Pinch bouwde de app.

Tim Klein Haneveld, Managing director bij Pinch: "Het is fantastisch om te mogen werken aan een app vol muziek en interactie. We zijn erg trots op het resultaat en hopen dat het net zo'n succes wordt als de app die we eerder voor Qmusic ontwikkelden."

De Joe app is beschikbaar voor iOS en Android. Het concept van Joe bestaat in Vlaanderen sinds 2009, waar de radiozender in heel Vlaanderen FM- en DAB+ dekking kent naast uitzendingen via internet en de app. In Nederland is de zender alleen online en via de app te horen. Erik van Roekel presenteert er op werkdagen een ochtendprogramma.

www.joe.nl
www.dpgmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie