DPG Media start nieuw radiostation in Vlaanderen: Willy
23-08-2019 11:39:00 | Door: David de Jong | hits: 3221 | Tags:

DPG Media start dit najaar in Vlaanderen een nieuw radiostation onder de naam Willy. De radiozender zal een rockzender worden onder het motto Music Matters. De zender zal een digital-only station worden die via  internet en in Vlaanderen via DAB+ zal worden uitgezonden. DPG Media is in Vlaanderen landelijk actief via onder meer FM, DAB+ en internet met de merken Qmusic en Joe.

An Caers, directeur radio DPG Media (Vlaanderen): "Een halfjaar geleden hebben we een aantal creatievelingen op onze radiovloer carte blanche gegeven voor een nieuwe radiozender. Eentje waarbij alles kan en alles mag. Het is Willy geworden, het buitenbeentje in onze radiofamilie. Het broertje van Qmusic en Joe met een hoek af, dat lak heeft aan regeltjes. Vrijheid en energie staan centraal in alles wat de radiozender doet. Willy richt zich op de muziekliefhebber van 35+ die aangeeft dat hij niet echt zijn plek meer vindt in het huidige radiolandschap. Door de technologie is het nu het ideale moment om Willy te lanceren, zeker als je weet dat in 2021 meer dan de helft van de Vlamingen digitaal zal luisteren."

Willem Albert Bol heeft namens de Persgroep/DPG Media Nederland tegenover Nederlands MediaNetwerk aangegeven dat er thans geen intentie is en geen concrete plannen bestaan om Willy ook in Nederland te lanceren. Joe, de tweede radiozender van DPG Media is in Nederland op 1 april 2019 van start gegaan via internet.

www.dpgmedia.be
www.willy.radio

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie