De Ondernemer en As We Speak Podcasts lanceren podcastserie Droomstart
15-03-2022 13:15:00 | Door: David de Jong | hits: 1113 | Tags:

De Ondernemer (DPG Media) en creatief podcastbureau As We Speak hebben een podcastserie gelanceerd onder de naam Droomstart waarbij startups de kans op begeleiding krijgen.

Daarmee krijgen ondernemers in spe met een gouden businessidee door experts de helpende hand aangereikt en worden ze gevolgd op de weg naar succes. Van het pitchen van hun businessplan aan een ondernemersjury, tot de eerste successen en tegenslagen: onderweg staat de podcastmicrofoon open. Lukt het om van een droom daadwerkelijk een start te maken?   

Uit ruim honderd aanmeldingen zijn elf ondernemers in de dop geselecteerd door een vakkundige jury. Maar welke vier pitchers die felbegeerde Droomstart gaan maken en met een ervaren start-up-mentor aan de slag gaan, wordt in de eerste vier afleveringen duidelijk. Droomstart-luisteraars zitten steevast op de eerste rij als het gaat om de lessen op weg naar succes, de valkuilen die al dan niet vakkundig vermeden worden en of de vier ondernemers uiteindelijk klaar zijn voor funding.

De eerste van twaalf afleveringen van Droomstart is inmiddels verschenen. Elke dinsdag zal de komende tijd een verse aflevering beschikbaar worden gesteld. Droomstart wordt gepresenteerd door Fabienne de Vries. 

Robert van den Ham, directeur content en creatie van De Ondernemer: "Het stimuleren van ondernemerschap behoort vanaf het allereerste begin tot het DNA van De Ondernemer. Dat zie je terug in ons online platform, de vele content die we maken, ook voor onze zakelijke partners. En nu komt dat alles samen in dit podcastproject. Ik voorspel een fascinerende serie, alleen al omdat we luisteraars er vanaf het vaak nog prille ondernemersidee nauw bij betrekken en, wie weet, uiteindelijk enthousiast krijgen om er zelf via sharefunding onderdeel van te worden."

Arne van den Berg, mede-oprichter en eigenaar van As We Speak  Podcasts: "Al vanaf ons eigen ondernemende begin met As We Speak Podcasts, zo'n 1,5 jaar geleden, liepen we rond met het idee voor Droomstart. Aangezien wij podcasts bedenken en maken in opdracht van merken en organisaties, hebben we deze serie gepitcht bij en samen doorontwikkeld met De Ondernemer. Het verhaal dat we brengen met Droomstart sluit naadloos aan bij wat de kern van het bestaansrecht van De Ondernemer is. Droomstart is een passend merkverhaal voor De Ondernemer waarmee we tevens (startende) ondernemers of mensen met ondernemende ideeën willen inspireren en aanzetten om zelf hun Droomstart te gaan maken."  

www.deondernemer.nl
www.dpgmedia.nl
www.aswespeakpodcasts.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie