De Ondernemer komt met meer podcasts en online radio
09-09-2020 08:15:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1559 | Tags:

Met vijftien podcastseries en een wekelijks live online radioprogramma, zet De Ondernemer dit najaar nadrukkelijker in op audio. Het zakelijke merk voor mkb- en zzp-ondernemers breidt onder meer de samenwerking met New Business Radio verder uit.

Robert van den Ham, Director Content en Marketing van De Ondernemer: "Twee jaar geleden zijn we voorzichtig begonnen met online radio, zijn we als het ware op ontdekkingsreis gegaan. Vooral dit jaar zien we onze luistercijfers, en intussen zijn we ook podcasts gaan maken, duidelijk toenemen. Die ontwikkeling past naadloos in het recente onderzoek van Markteffect over het veranderende luistergedrag."

Uit dat onderzoek blijkt onder meer dat intussen 40 procent van de Nederlanders naar podcasts luistert, waar dat een jaar geleden nog 28 procent was. Van de zakelijke podcast-luisteraars geeft 80 procent aan dat het hen helpt de dagelijkse bezigheden beter uit te kunnen voeren. Bij 34 procent is de visie op het vakgebied door podcasts veranderd.

De Ondernemer komt met een breed scala aan podcastseries, met onder meer consumentenpsycholoog Patrick Wessels, vitaliteitsdeskundige Martin Hersman, (bedrijfs)naam-expert Floris Hülsmann, startup-kenner Joni Hendrix en Brexit-expert Lennard van Otterloo als presentatoren. Autojournalist Roland Tameling gaat tweewekelijks live met mobiliteit, marcom-strateeg Thijs van Dijk maakt live radio met marketingdirecteuren, gesprekken waar hij ‘een wedstrijd’ van maakt. Robert van den Ham: "Wat ons betreft is dit een begin. We ervaren bovendien een toenemende vraag vanuit commerciële partners voor podcasts, juist ook met onze stemmen. Daar gaan we meer proposities voor ontwikkelen."

Alle podcasts en online radio-uitzendingen zijn te beluisteren via de websites van De Ondernemer en New Business Radio.

www.deondernemer.nl
www.dpgmedia.nl
www.newbusinessradio.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie