Derde editie Somertijd Reanimatiedag op 5 juni 2021 op Radio 10
06-05-2021 17:30:00 | Door: David de Jong | hits: 1505 | Tags:

Radio 10 organiseert op 5 juni 2021 van 12:00 tot 15:00 uur voor de derde keer de Somertijd Reanimatiedag. De dag wordt in samenwerking met het Rode Kruis georganiseerd. Onder leiding van radio-dj Rob van Someren, die tevens werkzaam is bij de politie, en Rode Kruis-ambassadrice Irene Moors worden er in deze coronaproof-editie drie gezinnen uitgenodigd in de studio om een reanimatieworkshop te volgen. Daarnaast gaan vrijwilligers van het Rode Kruis bij drie gezinnen langs om een gratis workshop thuis te verzorgen.

Naast deze Somertijd Reanimatiedag zet Rob van Someren zich momenteel ook in voor het burgerinitiatief EHBO in het voortgezet onderwijs dat door het Rode Kruis en Bernard Leenstra (van Schok & Pomp Medische Trainingen) is opgezet. Door zijn ervaring bij de politie kwam de Radio 10-dj tot dit initiatief en hij hoopt hiermee meer mensen de vaardigheden aan te leren waarmee levens gered kunnen worden.  Rode Kruis-directeur Marieke van Schaik sprak eind april 2021 de Tweede Kamer toe. Meer dan 60.000 mensen ondertekenden het burgerinitiatief in 2019, dat twee jaar later in de Tweede Kamer behandeld werd.  

Op 11 mei 2021 stemt de Tweede Kamer over een door een kamermeerderheid van VVD, GroenLinks, PvdA en D66 ingediende motie. De motie verzoekt de regering een verkenning uit te voeren in samenwerking met het Rode Kruis en verschillende onderwijspartijen om te bezien op welke manier EHBO-kennis en -vaardigheden op korte termijn het beste kunnen worden overgebracht binnen het voortgezet onderwijs.

Rob van Someren: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de motie wordt aangenomen en dat de regering een verkenning uit gaat voeren om te kijken hoe EHBO-lessen in het voortgezet onderwijs opgenomen kunnen worden. Maar voor iedereen die deze lessen niet krijgt of heeft gehad, blijf ik me ook inzetten. Ik ben tijdens mijn werk bij de Politie te vaak in situaties terecht gekomen waar deze kennis het verschil had kunnen maken.”

Eline Nijhof, hoofd EHBO Rode Kruis: “We juichen dit initiatief van Radio 10 natuurlijk van harte toe. Helaas zijn er dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, minder mogelijkheden om iedereen een fysieke reanimatieworkshop te bieden, maar we hopen toch dat zoveel mogelijk mensen zich inschrijven en de cursus alsnog online volgen. Op die manier kunnen zij alvast de basisvaardigheden leren, wat echt een verschil kan maken in noodsituaties.

Vanwege het initiatief wordt Somertijd eenmalig op zaterdag 5 juni van 12:00 tot 15:00 uur uitgezonden. Huishoudens kunnen zich inschrijven via de site van Radio 10.  

www.radio10.nl
www.talpanetwork.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie