Documentaire Framing Britney Spears te zien bij Net5
12-02-2021 17:34:01 | Door: David de Jong | hits: 1775 | Tags:

Maandag 15 februari 2021 is om 20:30 uur de documentaire Framing Britney Spears te zien bij Net5. Talpa Network heeft voor Nederland de uitzendrechten van deze documentaire verworven. Dit portret toont hoe bruut de media met de Amerikaanse popster omging in haar jongere jaren. Hierop volgde de zenuwinzinking in 2007 waardoor ze in 2008 onder volledige curatele komt te staan bij haar vader Jamie Spears. Sindsdien beheert hij niet alleen de financiële van zijn dochter, maar lijkt ook grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben overgenomen. Haar fans starten de beweging #FreeBritney en pleiten ervoor dat Britney weer zeggenschap over haar eigen leven krijgt.

Framing Britney Spears laat de reis naar de top van Britney zien als tieneridool waarbij ze al jaren lang kampt met mentale problemen. Verschillende mensen in haar omgeving doen een boekje open over de situatie van de zangeres, waaronder een vriendin van de familie die jarenlang tijdens haar carrière heeft meegereisd, een advocaat die op dit moment werkt aan een zaak rondom het curatorschap en een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht.

Framing Britney Spears is geproduceerd door The New York Times en is op 5 februari 2021 in de Verenigde Staten uitgezonden op de zender FX en aldaar via Hulu beschikbaar gesteld. Hulu en FX zijn deelnemingen van Walt Disney Company.

Naast uitzending op Net5, zal de documentaire in nederland via Kijk.nl beschikbaar worden gesteld.

www.net5.nl
www.talpanetwork.com
www.kijk.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie