Edwin Evers wint Buma Gouden Harp 2018
05-03-2018 11:11:00 | Door: | hits: 2933 | Tags:

Dit jaar wint Edwin Evers de Buma Gouden Harp. Hij krijgt de prijs uitgereikt tijdens de Buma Awards. Edwin Evers vierde afgelopen januari zijn twintigjarig jubileum van zijn radioprogramma ‘Evers Staat Op’ op 538. Naast DJ is Evers ook voice-over en drummer van de welbekende ‘Edwin Evers Band’.  

Edwin Evers begon zijn radiocarrière bij de lokale omroep in Overijssel. Al snel maakte hij promotie naar andere stations tot hij op zijn eenentwintigste terecht kwam bij de landelijke radio Veronica. Een paar jaar later maakt hij de overgang naar 3FM, waar hij start met ‘Evers Staat Op’. Na twee jaar stapt hij met het programma over naar 538. Inmiddels is hij samen met sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn en Jelte van der Groot een niet meer weg te denken fenomeen. Evers staat tevens bekend om de vele typetjes die hij doet in het ‘Evers Staat Op’, onder meer Frank de Boer en MC Bernhard. Ook is hij drummer en zanger van de welbekende Edwin Evers Band die al jaren voor uitverkochte zalen in zowel theater als feesttenten speelt. In zijn dertigjarige carrière werd Edwin Evers onderscheiden met een Gouden RadioRing, drie Zilveren RadioSterren, vier Marconi Awards en twee Gouden Platen.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur: “Edwin Evers is de bekendste radio-dj van Nederland en heeft ochtendradio vanaf het begin op de kaart gezet. Hij weet zich na 20 jaar nog steeds te onderscheiden, wat ontzettend knap is in de dynamische wereld van dit medium. In die 20 jaar tijd heeft hij volle aandacht geschonken aan Nederlands talent. Het is vooral daarom niet meer dan terecht om Edwin te onderscheiden met de Buma Gouden Harp. Wij zijn er heel trots op om hem toe te voegen aan deze eervolle lijst.”

De Buma Gouden Harp is bedoeld voor hen, die zich gedurende hun – nog actieve of kort geleden beëindigde - carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse Muziek. De toekenning van de Buma Gouden Harp geschiedt door het Buma Cultuur bestuur. Vorig jaar werd de Buma Gouden Harp uitgereikt aan Frits Spits.

www.538.nl/evers-staat-op     
www.buma-awards.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie