Eerste luistercijfers meting NLO voor KINK bekendgemaakt
25-03-2020 15:26:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1679 | Tags:

De Stichting Nationaal Luisteronderzoek heeft de luistercijfers over de periode januari-februari 2020 gepubliceerd. Hierin is voor het eerst het alternatieve rockradiostation KINK opgenomen. KINK is de eerste nieuwe toetreder sinds de oprichting van het NLO in 2012.

Uit de rapportage blijkt dat KINK een marktaandeel heeft van 0,4 procent in 10+ en een marktaandeel van 0,9 procent in de voor de zender belangrijke doelgroep 20-49 jaar.

Michiel Veenstra, programmadirecteur: “We zijn heel blij met onze eerste cijfers, die goed laten zien hoeveel mensen het radiostation in de eerste 13 maanden van het bestaan al hebben weten te vinden. Gezien onze beperkte distributiekanalen van alleen online en DAB+, is dit een prachtig resultaat. Het laat heel duidelijk zien hoe groot de behoefte is aan een serieus alternatief radiostation waar muziek voorop staat. Gesterkt door deze mooie cijfers zijn we nog gemotiveerder om de gesprekken aan te gaan over additionele FM-distributie per 1 september 2021. De potentie voor dit station is er, dat is overduidelijk”.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur.

kink.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie