Eric Corton terug op de radio bij Kink
26-11-2020 00:22:00 | Door: David de Jong | hits: 1296 | Tags:

Eric Corton keert per 1 januari 2021 terug op de radio als dj bij het rockstation Kink. Hij gaat op zaterdagen en zondagen Corton op Kink presenteren tijdens de middag. Daarnaast gaat hij met Michiel Veenstra het programma Vrijdag Corvee presenteren.

Corton presenteerde voor NPO 3FM van 2005 tot 2011 de programma’s 3voor12 Radio en That’s Live en is presentator van veel muziekgerelateerde televisieprogramma’s zoals Pinkpop. Van 2013 tot 2017 presenteerde hij journalistieke programma’s op NPO Radio 1. Daarnaast is hij onder meer actief als schrijver en acteur en was hij jarenlang tijdens de succesvolle periodes van NPO 3FM de station voice.  

Kink heeft een andere programmering aangekondigd per 30 november 2020 waarbij Outlaw 41, de alternatieve hitlijst van Kink, verhuist naar het themastation Kink Indie. Daarbij wordt de avondprogrammering gewijzigd in het programma Kink in Touch van 19:00 tot 22:00 uur met aandacht voor recent uitgebrachte muziek, interviews en live muziek met Jasper Leijdens. Na 22:00 uur is voortaan non stop muziek te horen. Het concert-programma houdt op als los programma, terwijl Brand New Kink naar Kink Indie verhuist. Metha de Vos verhuist met haar programma van werkdagen naar het weekend.

Eric Corton: “Ik heb het gewoon gemist. Radio met bijzondere bandjes, spannende songs, ongelooflijke ontroering en natuurlijk de heerlijke harde herrie waar ik zo van houd. Bij Kink mag ik dat allemaal weer gaan draaien en ik kan niet wachten”

Michiel Veenstra, programmadirecteur bij Kink: “Eric Corton en Kink zijn een match made in heaven. Zijn liefde voor, maar ook zijn grote kennis van de muziek die we op Kink draaien kan hij hier naar hartelust laten horen. Dankzij Eric Corton heb ik ooit kennis gemaakt met bands als Queens of the Stone Age, Kings of Leon en De Staat, ik ben benieuwd welke juweeltjes hij op Kink voor het voetlicht gaat brengen”.

www.kink.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie