Evers Staat Op (Radio 538) en Marieke Elsinga (Qmusic) winnaars RadioRing Gala
01-02-2019 12:45:00 | Door: David de Jong | hits: 2901 | Tags:

Tijdens het Gouden RadioRing Gala is bekend gemaakt dat het radioprogramma Evers Staat Op van Radio 538 heeft de gouden Radioring gewonnen. Qmusic presentatrice Marieke Elsinga heeft de Zilveren RadioSter Vrouw in de wacht heeft gesleept. Opvallend is dat de NPO die organisator is van de radioprijzen (Avrotros) zelf slechts een prijs heeft gewonnen met de beste zender-Marconi Award: NPO Radio 2.

Marieke Elsinga laat met deze publieksprijs voor beste vrouwelijke dj de twee andere genomineerden Annemieke Schollaardt (Avrotros/NPO) en Eva Koreman (BnnVara/NPO) achter zich.  Marieke Elsinga is sinds afgelopen najaar samen met Mattie Valk de presentator van de ochtendshow van Qmusic.  Het ochtendprogramma van Radio 538 dat na ruim twee decennia eind vorig jaar stopte, versloeg programma's als Somertijd van Rob van Someren (Radio 10), Club Ondersteboven met Bram Krikke (Slam!), The Friday Move (Wilfred Genee bij BNR Nieuwsradio) en Vroege Vogels (NPO Radio 1). Edwin Evers was met zijn 538-radioprogramma vele jaren het best beluisterde radioprogramma van Nederland. Evers Staat Op won de Gouden Radioring ook in 2006. Edwin Evers verklaarde zich superblij met de prijs. Marieke Elsinga is sinds afgelopen najaar samen met Mattie Valk de presentatrice van de ochtendshow van Qmusic. 

Marieke Elsinga: "Ik ben onwijs blij met deze prijs. Mattie en ik zijn nog maar een half jaar bezig en dan is zo'n mooie publieksprijs de beste waardering die je van de luisteraars kunt krijgen. Het toont aan dat we op de goede weg zitten in de ochtend van Qmusic!"

- Gouden RadioRing: Evers Staat op (Radio 538)
- Zilveren RadioSter Vrouw: Marieke Elsinga (Qmusic)
- Zilveren RadioSter Man: Bram Krikke (Slam!)
- Marconi Award voor Aanstormend Talent: Bram Krikke (Slam!)
- Marconi Award voor Beste Zender: NPO Radio 2
- Marconi Online Award: BNR Smart Radio (BNR Nieuwsradio)
- Marconi Oeuvre Award: Willem van Kooten (alias Joost den Draaijer)

www.avrotros.nl/gouden-radioring
www.qmusic.nl
www.538.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie