FD Mediagroep lanceert podcastplatform voor professionals Listn
29-03-2022 11:28:00 | Door: David de Jong | hits: 1519 | Tags:

FD Mediagroep introduceert een podcastplatform voor de zakelijke doelgroep, onder de naam Listn. Dit mediamerk wil, als een onafhankelijke podcastgids, professionals helpen bij het kiezen van de beste podcasts op het brede financieel-economische terrein. De podcasts worden geselecteerd door experts van FD en BNR Nieuwsradio, maar kunnen uit alle mogelijke bronnen komen.

Sandor Janssen, directeur van Listn: “Het succes van podcasts als medium en informatiebron is ook meteen de bottleneck. Voor veel mensen is het steeds lastiger om door de bomen het bos te zien. Listn vergroot het aanbod niet, maar maakt kiezen makkelijker.”

Daarom komt FD Mediagroep, vanuit een jarenlange sterke basis in het zakelijke domein en een top 3-positie in de Nederlandse podcastmarkt, nu met deze gidsfunctie. De redactie, waarin FD en BNR Nieuwsradio een belangrijke rol hebben, cureert specifieke podcastafleveringen, zodat je als gebruiker weet dat de kwaliteit goed is en altijd direct kunt luisteren.

Sandor Janssen: “We richten ons op de nieuwsgierige professional, die zoekt naar verdieping en inspiratie, om zijn toekomst vorm te geven. Zo helpen we een doelgroep vooruit die het al druk genoeg heeft.”

FDMG lanceert Listn in fases. De basis is de podcastgids op de website. Hier is altijd de meest actuele tiplijst te vinden. Alle aanbevelingen kunnen bovendien eenvoudig gefilterd worden op onderwerp. Dit gebeurt onder meer op de domeinen Financieel, Tech/Innovatie, Beurs/Beleggen, Duurzaamheid, Ondernemen, Leiderschap/persoonlijke ontwikkeling en (Geo-)politiek.

Listn zal ook een nieuwsbrief uitgeven met elke week een lijstje met tips voor de podcasts voor professionals. Listn dankt zijn naam aan die combinatie van lijst en luisteren.

In de toekomst wordt het aantal kanalen verder uitgebreid. Sandor Janssen: 'We verwachten dat de podcastmarkt nog verder door zal groeien en een volwassen zelfstandig mediakanaal zal worden. Listn wil daar een leidende rol in spelen.'

www.fdmg.nl
www.listn.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie