GLXY, radiostation voor hiphop, rap en R&B gelanceerd
14-04-2021 16:13:00 | Door: David de Jong | hits: 2104 | Tags:

Onder de naam GLXY is een radiostation gelanceerd waarop vooral hiphop, rap en R&B te horen is. De radiozender is een landelijke voortzetting van het eerder regionaal via DAB+ opererende Urban Traxx en een initiatief van Cam Factor Group van Garrelt Schuil en Bart Meuleman.

De radiozender is landelijk via capaciteit van MTVNL te beluisteren op DAB+ en op internet. De bedoeling is dat GLXY uitgroeit tot een platform waar hiphop, rap en R&B samenkomen. GLXY geeft aan te opereren zonder politieke, commerciële of redactionele voorkeuren of beperkingen die de mainstream media met zich meebrengen. GLXY geeft aan voor de hele scene een podium te bieden, waar alles écht kan en mag draaien om de muziek, de cultuur, de mensen én het publiek. En waar dus vooral ook de jongere kijkers en luisteraars terechtkunnen.  

Overigens bestaan er wel een aantal themakanalen in hetzelfde genre. NPO FunX, alsmede NPO Funx Hiphop en de commerciële themazender Slam! Juize richten zich op dezelfde doelgroep.

GLXY wil zowel bekende muziek als tracks van opkomwordt de zender officieel gelanceerd, afhankelijk van de coronasituatie. Het platform gebruikt zijn eigen website, maar ook kanalen als Spotify, Apple Music, Juke, YouTube, Instagram, IGTV, TikTok, SnapChat en een eigen app via IOS, tvOS, iPadOs, MacOS en Android.

www.glxy.radio
www.camfactor.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie