[Onderzoek] Havas Media: Qmusic is betekenisvolste radiomerk van Nederland
10-06-2020 18:19:00 | Door: David de Jong | hits: 1675 | Tags:

Mediabureau Havas Media heeft haar wereldwijde Meaningful Brands onderzoek voor het eerst toegepast op Nederlandse mediamerken. Qmusic blijkt hieruit van de 18 onderzochte radiozenders, het betekenisvolste radiomerk te zijn onder 20- tot 49-jarigen. Dit blijkt uit representatieve steekproef uit een representatief onderzoek onder 6750 respondenten. 

Qmusic weet volgens het onderzoek van alle radiostations het meest toe te voegen aan de leefwereld van luisteraars. De zender wordt het meeste aangeraden aan vrienden, zou het meest gemist worden als het niet meer zou bestaan en draagt het meest positief bij aan de kwaliteit van leven. Qmusic weet goed te scoren op functionele voordelen en krijgt daarbij de hoogste scores wat betreft interactiviteit en een breed assortiment content van goede kwaliteit. Daarnaast is Qmusic nummer één als het gaat om belangrijke persoonlijke voordelen als ‘helpt me gelukkiger te voelen’ en ‘helpt me om tevredener te zijn over mijn leven’. Bovendien wordt het station het meest gewaardeerd van alle zenders om haar bijdrage aan de maatschappij: Qmusic omarmt volgens de 20-49 jarigen diversiteit meer dan andere radiozenders en draagt het meest bij aan goede doelen. Als tot slot naar de merkpersoonlijkheid gekeken wordt, is te zien dat Qmusic als meest innovatief en energiek/exciting naar voren komt.

Jorn Agterberg, marketingmanager Qmusic: "Wij vermaken en verbinden mensen en willen daarmee luisteraars energie en een goed gevoel geven. Mooi om te zien dat dit wordt opgemerkt en dat we als meest betekenisvol worden gezien in het Nederlandse radiolandschap. Het is mooi nieuws om met onze adverteerders te delen. Helemaal in een tijd waarin betekenis ontzettend belangrijk is. We zijn vastberaden om dit verder uit te bouwen."

www.qmusic.nl
www.havasmedia.com
www.meaningfulmedia.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie