Het 538 nieuws via Google Assistant
26-07-2018 09:20:00 | Door: | hits: 4945 | Tags:
Het 538 Nieuws wordt beschikbaar gesteld via de Nederlandstalige Google Assistent die Google introduceert op Android en IOS. Later dit jaar wordt het verkrijgbaar op Google Home; de smart speaker die naar de Nederlandse markt komt.
 
Bart Jan Cune, hoofdredacteur bij Talpa Radio Nieuws: "Hiermee worden de beste nieuwsupdates van Nederland in één klap beschikbaar gemaakt voor alle (audio)devices. Het 538 Nieuws wordt goed gewaardeerd onder jonge luisteraars die nu onze audio-updates kunnen oproepen wanneer zij maar willen, waar ze ook zijn. Ze worden dan door de nieuwslezers van 538 snel, maar volledig bijgepraat over het laatste wereldnieuws, ontwikkelingen in de showbizz en het weer." 
 
Gebruikers van de Google Assistent kunnen het laatste nieuws van 538 opvragen door Luister naar 538 Nieuws te zeggen. Ook kunnen ze 538 Nieuws al voorselecteren voor gebruik in de ochtendroutine; wanneer de gebruiker Goedemorgen zegt, speelt de Assistent automatisch het weer, verkeer, de agenda van de gebruiker en het nieuws van Radio 538 af. 
 
Het 538 Nieuws wordt geproduceerd door de nieuwsdienst van Talpa Network, ondersteund door het ANP. De presentatie is in handen van onder meer Henk Blok, Bart Jan Cune, Jo van Egmond en Celine Huijsmans.